Zapatera Rum

3 items

Daar waar de meeste landen in het Caribisch gebied al eeuwen bezig zijn met de productie van rum, kwam het in Nicaragua een beetje later op gang. Suikerriet werd pas aan het einde van de 19e eeuw geproduceerd en rum pas vanaf het begin van de 20e eeuw. Zapatera rum is een van de Nicaraguaanse rum merken, die toch wel een beetje een bijzondere verhaal kent. Zo wordt niet alles in huis gedaan, wat toch bij heel veel distilleerderijen wel wordt gedaan.

De productie vindt plaats in Nicaragua, door distilleerderij Compañia Licorera de Nicaragua, de enige distilleerderij van Nicaragua. Hier wordt niet alleen Zapatera rum geproduceerd maar ook Flor de Caña rum en Mombacho rum. Maar wanneer de rum klaar is om gebotteld te worden, wordt het naar Italië gebracht waar F. & G. Compagnia di Commercio S.R.L ervoor zorgt dat de flessen van Zapatera rum gebotteld worden.

De producten voor het maken van Zapatera rum wordt wel plaatselijk ingekocht. De suikerriet De San Antonio suikerrietplantage is een van de grootste suikerrietplantages van Nicaragua en levert suikerriet aan veel bedrijven, waaronder dus voor Zapatera.

Zapatera rum is verkrijgbaar als Gran Reserva 1989 en 1996. Zoet van smaak met een combinatie van fruit en chocoladesmaak. In hun voetsporen volgt de Reserva Especial uit 1992. Ook bij deze rum zijn de zoete en zachte smaken te herkennen. Net als de Gran Reserva heeft deze rum heeft een fruitige ondertoon.

Zapatera rum bestel je natuurlijk bij Major Rum