Vizcaya Rum

3 items

Vizcaya rum is een Dominicaanse rum met een Cubaanse achtergrond. Oliver Juanillo richtte in de 19e eeuw een suikerriet- en tabaksplantage op in Cuba. Al snel kwam hij op het idee om zelf rum te maken dus kwam daar ook een distilleerderij bij. Maar de Cubaanse revolutie zorgde ervoor dat Oliver Juanillo naar de Dominicaanse Republiek vluchtte en zich daar ging vestigen.

Omdat het klimaat in het Caribisch gebied gunstig is voor de productie van erg goede suikerriet, kent het Caribisch gebied een trotse traditie van rumdistillatie. Vizcaya rum wordt gedistilleerd in small batches volgens aloude rum methoden. Dit houdt in dat de geurige sap die verkregen bij het oogsten van het suikerriet wordt gedistilleerd en gerijpt in geselecteerde eikenhouten vaten.

Vizcaya rum heeft ook veel prijzen gewonnen. Zo won het een dubbele gouden medaille op de 2010 en 2011 San Francisco World Spirtis Competition, gouden medailles in 2007 en 2008 op de International Cane Spirits & Tasting competion, een New Orleans gouden medaille van de Ministry of Rum en een Londen zilveren medaille op het UK RumFest, allebei in 2007.

Met zoveel prijzen in de prijzenkast staan, is Vizcaya rum een rum die je wel een keer geprobeerd moet hebben!

Vizcaya rum bestel je natuurlijk bij Major Rum