Amerikaanse Rum

4 items

Rum uit Amerika

Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden, het land dat een stempel weet te drukken op de wereld, het land van de grote verschillen. Verschil in landschap, verschil in klimaat, verschil tussen arm en rijk en ga zo maar door. Amerika is een land waar je simpelweg niet om heen kunt. Overal en nadrukkelijk aanwezig met een geheel eigen mening en opvatting over alles. Dit is zowel positief als negatief op te vatten, het ligt er simpelweg aan vanuit welk gezichtspunt je het bekijkt.

Amerika en sterke drank

Amerika kent een lange geschiedenis met betrekking tot sterke drank. Rum werd, zo rond1650, eigenlijk toevallig ontdekt in het Caraïbisch gebied. Met name de Engelsen zijn verantwoordelijk voor de wereldwijde verspreiding van deze, inmiddels zo populaire, drank. Immers, de Britse marine werd van een dagelijks rantsoen rum voorzien en aangezien in die tijd Engeland een absolute wereldmacht was, was de wereldwijde verspreiding van rum een feit. Zo werd rum ook naar Amerika gebracht waar Engeland ook als koloniale macht aanwezig was. Later werd er vooral suikerriet naar Amerika gebracht, zodat er al snel een behoorlijk aantal distilleerderijen ontstonden. Inmiddels wordt er in het zuiden van Amerika zelf suikerriet verbouwd, waardoor de natuurlijke basisgrondstof voor het distilleren van rum nu op eigen bodem voor handen is. Het stoken of distilleren van drank zit de Amerikanen in het bloed, want er wordt (met name in het zuiden) driftig illegaal drank gestookt, dde zogenaamde “moonshine”. Naast rum is Amerika natuurlijk ook bekend als whiskyland.

Typisch Amerikaans

Amerika is een land dat alles graag op zijn eigen wijze doet. Graag zijn eigen draai of twist aan zaken geeft en zo is dit ook met de rum uit Amerika het geval. Als iets een trotse natie is dan is het Amerika wel en daarom is het niet verwonderlijk dat juist uit dit land rum met een geheel eigen karakter afkomstig is. Een heel erg mooi voorbeeld hiervan is de rum afkomstig uit de “Prichard’s Distillery”. Deze distilleerder werkt volgens de pot stil methode in koperen ketels. Dit houdt in dat het distilleren van rum niet in een continue proces plaats vindt, maar per afgepaste hoeveelheid (batch). Vakmanschap, meesterschap en toewijding liggen ten grondslag aan de rum van Prichard’s. De recepturen van “hun rum” gaan in de basis honderden jaren terug. De rum rijpt in eikenhouten vaten verder om een mooie bruine kleur te verkrijgen, eventueel met toevoeging van specerijen of bijvoorbeeld karamel. Internationaal prijswinnend is deze rum een absolute aanrader.

Je kunt er niet omheen

Zoals hierboven al eerder gezegd kun je niet om Amerika heen. Dus ook niet wanneer je graag een goed glas rum drinkt. Amerikanen willen in alles voorop lopen en graag de beste van de klas zijn. Rum uit Amerika heeft regelmatig op grote internationale rum festivals bewezen één van de beste te zijn. De rum van Prichard’s is natuurlijk slechts een voorbeeld, maar wel eentje die karakteristiek is voor rum uit Amerika. Rum die met de grootst mogelijke toewijding wordt gedistilleerd, met maar één doel….de beste zijn.

 

Amerikaanse rum bestel je snel en goedkoop bij Majorrum.com