Varadero Rum

2 items

Voor iedereen is het natuurlijk bekend dat de Cuba de geboorteplaats is van rum. Een van de vele merken uit Cuba is dan ook Varadero rum. 

Met financiële hulp van de Spaanse Koninklijke familie, begon Don Facundo Bacardi in 1862 met zijn distilleerderij in Santiago de Cuba om uiteindelijk Varadero rum te produceren. Bij het horen of lezen van de naam van Don Facundo Bacardi gaat er misschien wel een belletje rinkelen. En jawel, Don Facundo was de oprichter van Bacardi. 

Daar waar Facundo in de jaren 60 Cuba ontvluchtte, bleef de distilleerderij en de Maestros Roneros (master rummakers) achter en bleven doorgaan met het produceren van rum op de traditionele manier. Dit werd uiteindelijk Varadero rum.

Varadero rum wordt op verschillende wijze geproduceerd, Traditional, Light en Elixer. Varadero Traditional wordt zoals het dus verteld wordt, op de traditionele manier gerijpt, met behulp van houten vaten. Varadero Light wordt niet gerijpt in houten vaten maar in roestvrijstalen tanks. Hierdoor behoudt het een lichte kleur. En tot slot Elixer, wat een bijzonder verhaal is. Volgens de Cubaanse wet wordt rum die meer dan 20 gram per liter aan toegevoegde suiker bezig, gezien als  Elixer en heeft daarom ook een wat zoetere smaak. Wij van Major Rum zeggen, probeer het zelf!

Varadero rum bestel je natuurlijk bij Major Rum