Tilambic Rum

0 items

Tilambic rum staat bekend als een overproof rum. Een overproof rum is een rum met een hogere alcoholpercentage die perfect is om als mix te gebruiken omdat het dus sterker is. Je kunt het ook ‘on the rocks’ drinken maar dat wordt niet aangeraden. Tenzij jij een rumfanaat bent met een voorliefde voor overproof rum of rum met een hogere percentage dan normaal.

De naam Tilambic afkomstig van de Creoolse naam voor stills die de boeren gebruiken om hun eigen rum te produceren. Alleen wat opvallend is, is dat het een Mauritiaanse rum is die niet in Mauritius verkrijgbaar is. Hoe dat geregeld is, is een beetje onduidelijk maar mensen in Mauritius mogen helaas niet genieten van Tilambic rum. Productie wordt gedaan door International Distillers Mauritius, een bedrijf dat in 1960 opgericht werd onder de naam van Gilbeys Ltd. Naast Tilambic rum wordt er ook Green Island rum en New Grove rum.

Om het zo puur mogelijk te houden, wordt er tijdens het proces geen toegevoegde suikers, smaakstoffen of aroma’s toegevoegd maar krijgt Tilambic rum zijn smaak en smaak door de oude whiskey vaten waarin het gerijpt wordt.

Tilambic rum bestel je natuurlijk bij Major Rum