Thaise Rum

1 items

Rum uit Thailand

Wanneer je aan rum denkt, dan denk je wellicht niet direct aan Thailand. Dit is niet zo vreemd, aangezien rum vooral geassocieerd wordt met het Caraïbisch gebied. Rum heeft zijn roots in de Caraïben, maar dat wil natuurlijk helemaal niet zeggen dat er in andere delen van de wereld geen rum wordt geproduceerd. Thailand is een land dat vooral bekend is als vakantiebestemming. Zon-zeker met een vriendelijke en hartelijke bevolking maken dit voor velen een paradijselijke bestemming. Thailand is een koninkrijk met Bangkok als hoofdstad. Wat velen niet weten is dat er in Thailand uitstekende rum wordt gedistilleerd.

Meer dan toerisme

Uiteraard is het toerisme één van de pijlers van de Thaise economie. Daarnaast is ook de landbouwsector sterk vertegenwoordigd en is Thailand één van de grootste leveranciers van rijst. In Thailand wordt ook suikerriet verbouwd, de klimatologische omstandigheden zijn hier ideaal voor. Bij de winning van suiker blijft er een stroperige substantie over die melasse wordt genoemd. Juist deze melasse is één van de hoofdbestanddelen die nodig zijn voor het distilleren van rum. In Thailand is er meer dan voldoende vakmanschap en toewijding aanwezig voor het distilleren van rum. Vooral de liefhebbers van spiced rum doen er goed aan om hun pijlen eens te richten op rum uit Thailand.

Geheel eigen karakter

Rum uit Thailand heeft een geheel eigen karakter en stijl. Er wordt een aantal hele goede soorten spiced rum geproduceerd. Na het distillatieproces rijpt de rum nog voor enkele jaren in houten vaten. Tijdens dit rijpingsproces verandert het heldere distillaat in een mooie donkere bruine kleur. Daarnaast worden er (lokale) specerijen en kruiden aan het distillaat toegevoegd. Zo wordt een geheel eigen rum geproduceerd, waarin je bijvoorbeeld tonen van fruit of vanille kunt proeven. Deze smaken overheersen echter niet, waardoor je met rum te maken hebt die geheel in balans is.

Verras jezelf!

Wanneer je graag een glas rum drinkt, en vooral rum uit het Caraïbisch gebied, is het een leuke en welkome afwisseling om eens een uitstapje te maken naar de andere kant van de wereld, naar Thailand. Je zult verstelt zijn van de rum uit dit Koninkrijk die internationaal regelmatig in de prijzen valt bij rum-wedstrijden. Koop, drink en bovenal…..geniet!