Takamaka rum

11 items

Parelwitte stranden, azuurblauwe zee, bijzondere flora en fauna, Seychellen kun je misschien zien als een droombestemming om op vakantie te gaan. Maar ook op Seychellen wordt rum geproduceerd, Takamaka rum!

In 2001 besloten Richard en Bernard d’Offray, na eerst in Zuid-Afrika te hebben gewoond en daar de fijne kneepjes leerden van rum produceren, terug te gaan naar de Seychellen en hun eigen rum te gaan produceren. 

La Plaine St. André is de plek waar Takamaka rum wordt geproduceerd. Het landgoed van La Plaine St. André werd al in 1792 gebouwd door Jean-Francois Jorre de St. Jorre, die het vernoemde naar zijn geboorteplaats in Reunion. In al die jaren is de naam niet veranderd, alleen wisselde het wel een aantal keer van eigenaar. Maar sinds 1972 worden er nog tropische specerijen geteeld die gebruikt worden voor Takamaka rum.

Suikerriet wordt ook op Seychellen geproduceerd. Omdat Seychellen een eilandengroep is die uit meer dan 115 eilanden bestaat, is er gekozen voor suikerriet uit vier verschillende regio’s. De verschillende soorten suikerriet in combinatie met water van de Vallée de Mai, een natuurgebied, geven Takamaka rum een unieke smaak mee. Zoals ze bij Takamaka zelf zeggen, wordt de rum met liefde gemaakt en mag het daarna rijpen in Amerikaanse of Franse eikenhouten vaten.

Takameka rum bestel je natuurlijk bij Major Rum