St. Kitts Rum

2 items

St Kitts rum

Het eiland Saint Kitts is alweer zo’n klein eiland in de Caraiben dat maar bij weinig mensen bekend is. Zoals eigenlijk met alle onbekende eilanden in deze regio is dat best jammer. Ieder eiland is namelijk uniek in deze regio. Het zij om de flora en fauna, hetzij om de historie, er is altijd iets dat het eiland uniek maakt. St Kitts is onderdeel van de Federatie St Kitts en Nevis. Het is tevens het grootste eiland van de twee. Een andere benaming voor St Kitts is Saint Christopher. Zie hier de link met de grote Spaanse ontdekkingsreiziger Christopher Columbus. De hoofdstad van St Kitts is Basseterre. Op St Kitts wonen ongeveer 32.000 mensen en zij betalen met de Oost-Caraïbische dollar.

Economie

Wat valt er te zeggen over de economie van een eiland met zo weinig inwoners? Inderdaad, niet zo heel erg veel. De grootste bron van inkomsten is de toeristensector. St Kitts is sinds 1984 een onafhankelijke natie en heeft het sindsdien ook moeilijk op economisch gebied. Jaarlijks daalt de economie met zo’n 1 tot 2 procent. Naast de toeristische sector zijn de inwoners van het eiland vooral werkzaam in de landbouw. Suikerriet is één van de gewassen die er verbouwd worden. Daarmee is er tegelijkertijd nog iets dat St Kitts een uniek land maakt en dat is St Kitts rum. En hoe klein het eiland ook mag zijn, St Kitts rum is ronduit groots te noemen. De bevolking van St Kitts is trots op hun eiland en staan voor de producten die afkomstig zijn van hun eiland. St Kitts rum wordt dan ook met de grootst mogelijke zorg en aandacht gedistilleerd. Dit kleine land heeft qua rum als hoge ogen weten te gooien op menig internationaal rumfestival.

Voorbeelden

Een aantal voorbeelden van St Kitts rum zijn:

Met de smaak van zongerijpte kokosnoot, uniek!

Rum met een prachtige gouden kleur en intense smaak

De gekruide rum die elke cocktail of mixdrank tot een smaakbeleving weet te promoveren

Bestel vandaag nog de grootse rum van een eiland dat St Kitts heet. St Kitts rum zal ook jou aangenaam weten te verrassen!

St. Kitts rum bestel je snel en gemakkelijk via Majorrum.com