Seychellen Rum

8 items

Seychellen rum

De eilanden groep de Seychellen spreken tot ieders verbeelding. Het is hier ultiem genieten van parelwitte stranden, een heerlijk klimaat waar het zonnetje vrijwel altijd schijnt. Door de lichte zeebries is het hier ondanks de hoge temperatuur goed uit te houden. Officieel heet de uit 115 eilanden bestaande eilandengroep de Republiek der Seychellen. De Seychellen vindt je in de Indische Oceaan, boven Madagaskar, en de Republiek der Seychellen valt hiermee onder het continent Afrika. Je betaalt er met de Seychelse roepie en de hoofdstad is Victoria. De Seychellen tellen zo’n 92.000 inwoners en er wordt zowel Engels als Frans gesproken.

Toerisme

De economie van de Seychellen draait vrijwel in zijn geheel op het toerisme. Deze komen echter niet alleen voor het hierboven al even genoemde heerlijke klimaat. De Seychellen bieden de toerist namelijk meer en wel een unieke flora en fauna. Het onderwaterleven is hier ronduit prachtig en trekt dan ook toeristen vanuit de hele wereld. Overige sectoren zijn landbouw en visserij. Doordat de economie voor maar liefst 20% leunt op het toerisme is het een kwetsbare economie. De Seychellen moet veel importeren en er is maar weinig te exporteren. Eén van de producten die wel geëxporteerd worden is Seychelse rum. Gelukkig maar!

Waar één van de kleinste landen ter wereld groot in is

De Seychellen behoren tot de kleinste landen ter wereld. De Seychelse rum echter laat zich met gemak meten met de grote rum producerende landen. Seychelse rum is namelijk een rum met een eigen stijl, een eigen body. Deze eigen stijl wordt onder meer verkregen door het klimaat dat uitwerking heeft op het rijpingsproces van de rum van de Seychellen. Rijping van de Seychelse rum gebeurt op traditionele wijze in eiken houten vaten. Tijdens het rijpingsproces worden er veel geheime ingrediënten aan het distillaat toegevoegd. Mooie kleuren en rum met een breed en divers smakenpalet zijn het gevolg. Genieten voor de echte liefhebber!

Takamaka rum

Een uitstekend voorbeeld van een heerlijke Seychelse rum is het merk Takamaka. Dit veelzijdige merk rum staat garant voor kwaliteit en genieten. Het is Seychelse rum op zijn best en verkrijgbaar in zowel witte als bruine rum. Welke stijl rum je ook kiest, je zal aangenaam verrast worden door deze grootse rum uit een piepklein (ei)landje. Bestel vandaag nog jouw Seychelse rum!