Saison rum

6 items

Sinds 1880 is de Franse familie Tessendier verantwoordelijk voor gedistilleerd drank, waaronder cognac en Saison rum. Op het moment is het in handen van de vierde generatie, waar de Cellar Masters Jérôme en Lilian Tessendier ook broers van elkaar zijn.

Maar ze begonnen eerst met produceren van cognac. Maar vanwege de groei stapte men ook over naar rum. Om een unieke cognac te produceren, wordt er zorgvuldig gekozen voor vier regionale gebieden op verschillende eilanden. Op deze manier wordt ook Saison rum geproduceerd. Cellar Master Jérôme Tessendier koos in dit geval voor Barbados, Trinidad en Jamaica.

De rumsoorten worden door de Celler Master zeer zorgvuldig gekozen. Zo worden er verschillende batches gekozen die verschillende jaren de tijd hebben gehad om te rijpen. Ieder land heeft zijn eigen specialiteit en manier van distilleren van rum en dat komt terug in de verschillende batches. Saison Rum heeft de fruitige aroma waaronder pruimen van Barbados, Trinidad geeft het een romige smaak mee en groenten en zoethout van de Jamaicaanse rum zorgen voor zachte smaak.

Saison rum bestel je natuurlijk bij Major Rum!