Saint Lucia Rum

1 items

Rum uit Saint-Lucia

In het Caraïbisch gebied zijn er talloze eilanden te vinden waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. Saint-Lucia is naar verwachting een goed voorbeeld van. Voordat we overstappen naar de rum die van dit eiland afkomstig is, eerst een nadere kennismaking met Saint-Lucia.

Saint-Lucia is zoals gezegd een eiland en is bijna 540 vierkante kilometer groot. Het telt zo’n 165.000 eilandbewoners en betalen doe je er met de Oost-Caraïbische dollar. Het is een parlementaire monarchie met Koningin Elisabeth II als staatshoofd. De economie draait voor het grootste deel op de toeristensector. Daarnaast is de landbouw een sector die zijn steentje bijdraagt aan de welvaart op Saint-Lucia. Beide sectoren zijn kwetsbaar. Bij economisch slechte tijden komen er immers minder toeristen. In de Caraïben komt er nog wel eens een orkaan voorbij, met alle gevolgen van dien voor de landbouwsector.

Rum hoort erbij

Zoals op elk ander eiland in de Caraïben drinkt men op Saint-Lucia ook graag een glas rum. Elk land of eiland in dit gebied heeft bijna “zijn eigen” rum en dit geldt dus ook voor de rum uit Saint-Lucia. Rum is dan ook onlosmakelijk verbonden met het Caraïbisch gebied. Suikerriet is hier dan ook voldoende voor handen en daarmee is Saint-Lucia rum een feit. Immers, waar suikerriet is, is melasse en waar melasse is, is rum!

St Lucia Distillers Group of Companies.

In een vruchtbaar dal op Saint-Lucia vindt je distilleerderij St Lucia Distillers Group of Companies. Dit is een relatief kleine distilleerderij met een meer dan toegewijd team van medewerkers. Saint-Lucia rum is mede door hen op de wereldkaart gezet, aangezien zij alleen al verantwoordelijk zijn voor maar liefst 25 soorten rum en rumproducten. Deze firma heeft groot respect voor zijn omgeving, het milieu en werkt zeer duurzaam. Chairman’s rum en Elements rum zijn twee van de merken die zij distilleren en zijn kenmerkend voor de Saint-Lucia rum.

Waar een klein eiland groot in is

De lijst van medailles die Saint-Lucia rum heeft gewonnen zijn eindeloos. Goud (dubbel goud zelfs), zilver en brons….’t Is de gewoonste zaak van de wereld voor rum uit Saint-Lucia. Wanneer je een fles rum gaat kopen en je bent op zoek naar iets anders……Denk dan klein en geniet groots!

 

Rum uit Saint-Lucia bestel je goedkoop en veilig bij Majorrum.com