Sailor Jerry Rum

1 items

Sailor Jerry rum is een eerbetoon aan Norman ‘Sailor Jerry’ Collins, een tattoo artist uit Amerika.

Rond de jaren 1920 was er de opkomst van tatoeages en Norman kwam al snel in aanraking met tattoos. Al tiener verliet hij het ouderlijk huis om rond te reizen door Amerika, door mee te liften en treinritjes. Daar leerde hij Big Mike kennen, die hem de kunst van tatoeëren leerde. Maar om echt tatoeages te zetten, ging hij in leer bij tattoo legende Tatts Thomas uit Thomas, die hij leerde hoe hij om moest gaan met een tattoo machine.

Zijn bijnaam kreeg hij door de Amerikaanse Marine. Op zijn 19e schreef hij zich in en reisde hij de hele wereld over. Na zijn dienstverband reisde hij door naar Honolulu in Hawaii en bleef hij daar wonen, voor de rest van zijn leven. Daar opende hij meerdere tattooshops en groeide hij uit tot een legende.

Na zijn dood werd Sailor Jerry Ltd. opgericht door zijn protegee Ed Hardy, Mike Malone en Steven Grasse, die de portretrechten van Sailor Jerry beschermen en uitgeven. Zo zijn de designs van Sailor Jerry te vinden op asbakken, sneakers, kaarten en shotglazen.

Als eerbetoon werd ook Sailor Jerry rum bedacht en ontwikkeld. De Sailor Jerry Spiced rum wordt gedistilleerd in de Amerikaanse Maagdeneilanden en is zacht van smaak door de invloeden van vanille, kaneel en nootmuskaat, met een afdronk van getoaste toffee en zoete boter.

Op de label van iedere Sailor Jerry rum staat een typisch Sailor Jerry hula girl. En wanneer de fles leeg is, zijn er meerdere pin-up dames zichtbaar aan de binnenkant van de label. Allemaal in Sailor Jerry stijl.

Sailor Jerry rum bestel je natuurlijk bij Major Rum