Quorhum rum

4 items

Quorhum rum wordt geproduceerd in de Dominicaanse Republiek maar geschiedenis vertelt ons dat het Quorhum rum connecties heeft met Spanje en Cuba. 

De Spaanse Juanillo Oliver, militair in het Spaanse leger, was gestationeerd in Cuba, in 1856. Achttien jaar later was zijn dienstverband afgelopen maar bleef hij in Cuba. Hij was liefhebber geworden van rum en was geïnteresseerd in hoe rum werd gemaakt.

Na allerlei informatie te hebben ingewonnen, begon hij zelf met het verbouwen voor suikerriet waar hij rum mee kon maken. In de jaren die volgden moest Juanillo en de familie twee keer het landgoed verlaten omdat het aangevallen werd. De Cubaanse Onafhankelijkheidsoorlog in 1895 en de Cubaanse Revolutie in 1959.

De achter achterkleinzoon van Juanillo, Pedro Ramon Oliver, keerde in 1993 terug in Cuba. Hij groeide op met de verhalen en geschiedenis van Juanillo en wilde alles met de eigen ogen zien. Daar raakte hij geïnspireerd om het werk van Juanilli door te zetten. Honderden documenten over formules en processen om verschillende soorten rum te maken, waaronder Quorhum rum, vond hij in het oude landgoed. Omdat zijn familie al twee keer vanwege ongeregeldheden Cuba had verlaten, koos hij ervoor om een nieuw landgoed te bouwen in de Dominicaanse Republiek.

Samen met Presidente rum, Cubaney rum, Opthimus rum, Puntacana rum en Unhiq rum maakt Quorhum rum deel uit van Oliver & Oliver Internacional.

Quorhum rum bestel je natuurlijk bij Major Rum