Puntacana rum

4 items

De Dominicaanse Republiek en Cuba zijn een van grootste landen ter wereld als het gaat om de rumproductie. En Puntacana rum heeft toevallig ook connecties met allebei de landen.

Puntacana rum is onderdeel van Oliver & Oliver Internacional, die ook verantwoordelijk zijn voor de productie van Unhiq rum, Quorhum rum, Cubaney rum, Opthimus rum en Presidente rum.

Het verhaal van Oliver & Oliver gaat terug naar 1868, toen Juanillo Oliver in Cuba arriveerde als Spaans militair om mee te helpen in de strijd van de eerste onafhankelijkheidsoorlog.

In 1874 was zijn dienstverband afgelopen maar besloot om niet terug te keren naar Spanje en zich in Cuba te gaan vestigen. Tijdens zijn jaren in Cuba werd hij een liefhebber van rum en wilde alles weten hoe rum geproduceerd werd.

En dus besloot hij zelf suikerriet te gaan verbouwen en rum te gaan produceren. Tot tweemaal toe werden zijn plannen en het landgoed vernietigd. De Cubaanse Onafhankelijkheidsoorlog en de Cubaanse revolutie zorgden ervoor dat de familie Oliver Cuba moest ontvluchten.

De vijfde generatie van Oliver, Pedro Ramon Oliver, keerde in 1993 terug in Cuba. Hij wilde de nalatenschap van Juanillo voortzetten en ging op zoek naar het landgoed van de familie Oliver in Cuba. Daar vond hij allerlei documenten waar formules en verschillende processen opstonden, allemaal voor het produceren van verschillende soorten rum, waaronder Puntacana rum.

De documenten en kennis die hij opdeed in Cuba, nam hij mee naar de Dominicaanse Republiek waar het nieuwe landgoed gevestigd is en waarop de dag van vandaag dus ook Puntacana rum wordt geproduceerd.

Puntacana rum bestel je natuurlijk bij Major Rum