Peruaanse rum

3 items

Rum uit Peru

Peru is een land in Zuid Amerika en voor velen is dit een relatief onbekend land. Dat de hoofdstad Lima is en dat er Spaans gesproken wordt zullen de meesten nog wel weten, maar dan houdt het meestal wel op. Het land grenst onder andere aan Brazilie, Equador en Colombia, zodat je nu een beeld hebt over de ligging van dit land. De avontuurlijk ingestelde backpacker weet dat het een prachtig land is met tropisch regenwouden, maar ook met het machtige hooggebergte, de Andes. In dit hooggebergte ontspringt de Amazone rivier en die kent natuurlijk iedereen. Helaas is Peru een politiek instabiel land en leeft ruim 30% van de bevolking onder de armoedegrens.

Landbouw

Maar liefst 30% van de bevolking werkt in de landbouw en genereert zijn inkomen uit deze sector. De belangrijkste producten die worden verbouwd zijn rietsuiker, katoen, koffie, coca en rijst. Van enige mechanisering is nog nauwelijks sprake. Rietsuiker is voor Peru een belangrijk exportartikel. Het bijproduct van de winning van suiker uit suikerriet is melasse. Deze melasse dient als grondstof voor de distillatie van rum en dat hebben de Peruanen goed begrepen. Rum uit Peru ligt voor jou misschien niet voor de hand, maar is zeker de moeite waard om eens nader kennis mee te maken.

Topkwaliteit

De rum uit Peru doet zeker niet onder voor de rum uit de meer bekende landen, zoals bijvoorbeeld Cuba, Barbados en Trinidad en Tobago. Rum uit Peru is rum met een geheel eigen stijl en karakter. De Peruaanse rum kent een nadrukkelijk aanwezige smaak van karamel. Maar ook de toevoeging van (lokale) kruiden en specerijen tijdens het rijpingsproces zorgen voor rijke en volle smaaknuances. Natuurlijk kan rum van goed kwaliteit alleen worden gedistilleerd als de juiste kennis, vakmanschap en toewijding voor handen zijn. Gelukkig is dit bij rum uit Peru het geval.

Algemeen verkrijgbaar

Ondanks dat rum uit Peru relatief onbekend is kun je deze gemakkelijk aankopen. Soms is dit even zoeken, maar zoeken loont in dit geval zeker. Rum drink je nooit zomaar even weg. Zeker zo’n goede rum uit Peru verdient dit niet. Neem daarom de tijd om eens kennis te maken met rum uit dit Zuid Amerikaanse land. Gegarandeerd dat je een warme en hechte vriendschap aangaat.