Opthimus Rum

7 items

Het verhaal van Opthimus rum begon in Cuba maar gaat verder in de Dominicaanse Republiek. Juanillo Oliver was een Spaanse militair die in 1856 in Cuba gestationeerd werd. Toen zijn dienstverband erop zat, koos hij ervoor om in Cuba te blijven. Tijdens zijn tijd in Cuba was hij namelijk heel erg geïnteresseerd geraakt in het nuttigen maar ook het produceren van rum.

Tot twee keer toe heeft de familie Cuba moeten vluchten omdat het landgoed waar gewoond en gewerkt werd, aangevallen werd. De eerste keer was in 1895 vanwege de Cubaanse Onafhankelijkheidsoorlog. De familie keerde jaren later terug en ging verder. Helaas kwam de twee keer dat er gevlucht moest worden, nu was het vanwege de Cubaanse revolutie.

Na het horen van de familiegeschiedenis keerde Pedro Ramon Oliver, achter achterkleinzoon van Juanillo Oliver, in 1993 terug naar Cuba. Hij vond er honderden documenten hoe de rum van Juanillo Oliver geproduceerd werd en hoe hij met verschillende processen verschillende soorten rum kon maken, waaronder Opthimus rum. Pedro koos ervoor om het familielandgoed niet in Cuba te vestigen, maar in de Dominicaanse Republiek en zette daar de nalatenschap van Juanillo Oliver voort.

Pedro Ramon Oliver koos ervoor om het familielandgoed niet in Cuba te vestigen, maar in de Dominicaanse Republiek en zette daar de nalatenschap van Juanillo Oliver voort.

Oliver & Oliver produceert naast Opthimus rum ook Cubaney rum, Unhiq rum, Quorhum rum, Presidente rum en Puntacana rum.

Opthimus rum bestel je natuurlijk bij Major Rum