Nepalese rum

0 items

Nepalese rum

Nepal is een land met een heel rijke en vooral ook woelige geschiedenis. Nepal is natuurlijk bekend als het geboorteland van Boeddha. Ondanks dit hangt slechts een goede 10% van de Nepalezen het Boeddhisme aan. Het is een erg religieus land dat veel aandacht en respect heeft voor traditie. Nepal grenst aan onder andere India en Tibet. De invloed van beide landen is goed merkbaar wanneer je in Nepal bent. Nepal wordt nogal eens getroffen door natuurgeweld en vrij recent heeft er een verwoestende aardbeving plaatsgevonden. De hoofdstad van Nepal is Kathmandu en je betaalt er met de Nepalese roepie. Tot en met 2008 was Nepal een koninkrijk, sinds die tijd is het een federale republiek.

Economie

De Nepalese economie is een vrij beperkte economie. Landbouw is verreweg de grootste sector. Maar liefst 80% van de bevolking is werkzaam in de landbouw, waar suikerriet, jute, tabak en graan de meest belangrijke producten zijn. Suikerriet is natuurlijk voor ons als liefhebbers van rum van belang. Het Nepalese klimaat, met name langs de grens met India, leent zich uitstekend voor het verbouwen van dit gewas. Dit gebeurt dan ook volop en daarmee wordt er ook Nepalese rum geproduceerd. Ben je eens op zoek naar iets anders dan anders en wil je echt iets bijzonders? Dan is Nepalese rum voor jou een absolute must.

Coronation Khukri Rum

Coronation Khukri Rum is een prachtig voorbeeld van Nepalese rum. Een rum waarbij je een verhaal kunt vertellen. Deze Nepalese rum wordt onderaan de Himalaya geproduceerd. Uiteraard een unieke locatie welke ook zeker invloed heeft op het rijpingsproces. Dit rijpingsproces voltrekt zich voor enkele jaren in eikenhouten vaten. De tannine in deze houten vaten geven deze Nepalese rum zijn karakteristieke mooie bruine kleur en geeft daarnaast een subtiele houtachtige smaaktoon af. Als haast vanzelfsprekend worden er tijdens het rijpingsproces een aantal ingrediënten aan het distillaat toegevoegd. Dit resulteert in rum die smaaknuances heeft van toffee en kaneel. De smaak is ronduit romig te noemen met hints van vanille.

Nu je dit gelezen hebt kun je vast niet wachten om een fles Nepalese rum te bestellen. Gelukkig hebben wij deze rum in ons assortiment. Bestel ‘m vandaag nog en geniet binnenkort van een goed glas Nepalese rum

Nepalese rum bestel je snel en goedkoop bij Majorrum.com