Nederlandse rum

1 items

Rum uit Nederland

Rum uit Nederland? Bestaat deze dan? Jazeker, bestaat deze en het is nog eens kwalitatief heel goede rum ook. The place to be voor alles op het gebied van rum is natuurlijk het Caraïbisch gebied. Hier zag rum voor het eerst het daglicht en van hieruit werd deze drank wereldwijd verspreid. Met tot gevolg dat er wereldwijd een enorme schare fans is van deze bijzondere drank met zijn vele smaaknuances en smaakfacetten. Nederland heeft in de Caraïben zijn sporen nagelaten, we waren immers ook enkele honderden jaren geleden al een ondernemend en ambitieus volkje. Ons koloniale verleden is hier het bewijs van. Denk maar eens aan onze band met de Nederlandse Antillen en Suriname.

Ondernemend volk

Ondanks dat Nederland qua oppervlakte maar een klein land is, wordt Nederland internationaal alom gewaardeerd en gerespecteerd. Mede door de ondernemingsgeest van Nederlanders en de kenniseconomie waar ons land bekend om staat. Wanneer je dit in ogenschouw neemt, dan is het niet verwonderlijk dat je juist in Nederland rum van eigen bodem kunt kopen. Rum uit Nederland is ook buiten ons land bekend en krijgt daarmee ook terecht de aandacht die het verdient!

Familie Zuidam

De distilleerderij van de familie Zuidam uit Baarle-Nassau is verantwoordelijk voor de rum uit Nederland. Deze distilleerderij werd in 1975 begonnen door de heer Fred Zuidam. Op heel kleinschalige wijze begon hij, met tweedehands apparatuur, zo met het distilleren van likeur. De heer Zuidam wilde niet persé de grootste worden, maar wel de beste. Het distilleerproces van rum kun je onderverdelen in twee processen. Het ene is de column stil methode, waarbij er op continubasis gedistilleerd wordt, waarbij de kwaliteit en smaak constant is. Massaproductie is een term die van toepassing is bij deze methode, zonder daar een negatieve bijklank aan te geven. De tweede methode is de pot stil methode. Een meer ambachtelijke methode en deze wordt ook vandaag de dag nog gebruikt in de distilleerderij van de familie Zuidam. Elke hoeveelheid (ook wel batch genoemd) rum wordt apart gedistilleerd. Na elke batch begint het hele proces dus weer van voor af en het laat zich raden dat bij deze methode van distilleren vakmanschap, kennis en passie voor de rum een absolute must is. Gelukkig beheersen de medewerkers van Zuidam het distilleren van rum tot in de perfectie en rum uit Nederland verdient dankzij hen dan ook alle credits.

Flying Dutchman

Zuidam brengt onder de naam Flying Dutchman een tweetal prachtige rums op de markt. Beide varianten mogen niet ontbreken in de rumcollectie van echte liefhebbers. De The Flying Dutchman No1 is een internationaal bekroonde witte rum. The Flying Dutchman No3 is een rum die minimaal 3 jaar heeft gerijpt in houten vaten en heeft een prachtige diepdonkere kleur. Wees gerust eens chauvinistisch en doe je zelf een enorm plezier door eens kennis te maken met rum uit Nederland. Je zal verbaasd staan!

 

Nederlandse rum bestel je snel en goedkoop via Majorrum.com