Marie Galante Rum

11 items

Rum uit Marie-Galante

Waarvandaan? Het is goed voor te stellen dat je nog niet eerder gehoord hebt van het eiland, want dat is het, Marie-Galante. Marie-Galante is een eiland dat eigenlijk hoort bij Frankrijk, bij Guadeloupe om precies te zijn. Het eiland ligt in de Caraïbische zee en is slechts 158 vierkante kilometer groot en heeft naar schatting zo’n 12000 inwoners.

Rum Agricole

In het Caraïbisch gebied is voldoende suikerriet voorhanden en daarom is het niet verrassend dat er op zo’n klein eiland als Marie-Galante rum wordt geproduceerd. Suikerriet vormt immers de basis voor de distillatie van rum. Verreweg de meeste rum wordt gedistilleerd uit melasse, een stroperig bijproduct van de winning van suiker uit suikerriet. Rum van Marie-Galante echter wordt gedistilleerd uit het sap van suikerriet en daarmee heb je al direct te maken met een rum die anders dan anders is. Dit moet je niet verkeerd uitleggen, want anders is in dit geval alleen maar positief. Deze rum laat vaak een wat droger gevoel in de mond achter en de smaaktonen zijn meer plantaardig te noemen. Rum gedistilleerd uit het sap van suikerriet wordt ook wel Rum Agricole genoemd.

La Distillerie Bielle

Deze distilleerder op het eiland Marie-Galante bestaat al honderden jaren en staat garant voor een goede fles rum. Zij distilleren zowel witte rum als mooie donker gekleurde rum. Deze bruine kleur wordt verkregen door de rum na distillatie te laten rijpen in houten vaten. Toevoeging van lokale specerijen en kruiden, alsmede de van nature aanwezige tannine in de houten vaten, zorgen voor een typische en kenmerkende smaak van de rum afkomstig uit Marie-Galante.

Origineel

Wanneer je iemand kent die graag een goed glas rum drinkt, of misschien ben je zelf wel diegene, dan is rum uit Marie-Galante een origineel cadeau of aankoop. Je koopt in elk geval iets bijzonders en dat zal zeker worden gewaardeerd. Niet alleen door de ontvanger, maar zeker ook door jezelf!

 

Marie Galante rum bestel je goedkoop en veilig bij Majorrum.com