Rum uit Madagascar

12 items

Rum uit Madagaskar

Madagaskar is een eiland voor de kust van Afrika, om precies te zijn voor de kust van Oost-Afrika. Net zoals veel landen in Afrika heeft ook Madagaskar te maken gehad met buitenlandse overheersing, in dit geval Frankrijk. Pas recent, in 1960, werd Madagaskar een onafhankelijk land, maar daarmee kwam er helaas geen einde aan het geweld waar Madagaskar al zo lang mee te kampen heeft gehad. Een staatsgreep door militairen en een burgeroorlog markeren een periode waaraan Madagaskar liever niet herinnert wordt. In 2002 keerde de vrede terug op het op drie na grootste eiland ter wereld, maar spanning is gebleven tussen voorstanders van democratie en voorstanders van de militaire machthebbers.

Les Brasseries Star

Madagaskar is een land van uitersten. Er is een kleine groep elite en een groot groep armen. De economie draait bijna volledig op de landbouw en rijst is voor de lokale landbouwers één van de grootste bronnen. Suiker is een groot exportproduct en waar suikerriet is wordt rum geproduceerd. In Madagaskar zelf wordt veel illegaal rum geproduceerd, vaak gewoon langs de weg. Er is echter een grote Malagassische brouwerij die naast frisdranken, bier en mineraalwater ook rum distilleert. Deze brouwerij, Les Brasseries Star, is sinds 2011 in Franse handen en distilleert een witte rum, genaamd “Grantera”. 

Dzama

Een andere grote distilleerder van rum is Dzama. Het merk Dzama Rhum is ontsproten aan het brein van Lucien Frohine. Dzama Rhum staat internationaal uitstekend bekend en biedt een scala aan rum variëteiten. Al deze variëteiten hebben één ding gemeen en dat is dat zij allen met de grootste aandacht en liefde voor het vak zijn gedistilleerd. Toevoeging van bijvoorbeeld vanille en andere kruiden en specerijen geven elke Dzama Rhum hun eigen karakteristieke smaak. Door de rijping in eikenhouten vaten  verkrijgt de Dzama Rhum zijn eigen mooie diep donkere kleur.

Internationale erkenning

Dzama Rhum is een internationaal befaamde rum. Op menig rum-festival of concours heeft deze rum medailles in de wacht weten te slepen, van brons tot en met goud. Nu je dit weet kun je, als echte liefhebber van rum, niet langer heen om rum uit Madagaskar. Verras jezelf en je gezelschap dan ook gerust eens met een heerlijk fles kwaliteitsrum vuit Madagaskar, je zal niet teleurgesteld worden!