Legendario rum

1 items

Legendario rum is een bekend rummerk dat in 1946 in Cuba is opgericht. Het werd in de beginjaren geproduceerd in een oud gebouw dat dateerde uit de 15e eeuw in het Havana Bocoy district. Maar tegenwoordig wordt de productie van Legendario rum verdeeld over zes distilleerderijen over heel Cuba. Drie distilleerderijen staan in Pinar del Rio en de andere distilleerderijen staan in Matanzas, Havana en Villa Clara.

Legendario rum bestaat alleen in Cuba niet bekend als rum maar elixer. Dit komt door het suikergehalte in de rum. Volgens de Cubaanse wet heeft dit te maken met het feit dat rum niet meer dan 20 gram per liter toegevoegde suiker mag bevatten. Zit een rum daarboven, wordt het gezien als elixer. Legendario rum zit daar net iets boven dus voor ons is het gewoon rum, voor de Cubanen een elixer.

Gerijpt in Amerikaannse eikenhouten vaten en gemengd met gedemineraliseerd water en rozijnen extract wat het een smaakvolle zoete smaak meegeeft. In Spanje is Legendario rum vanwege de smaak enorm populair dus waarom zou jij het niet proberen!

Legendario rum bestel je natuurlijk bij Major Rum