Japanse Rum

1 items

Japanse rum….ja, echt waar!

Japan, het land van de rijzende zon. Het land waar veel mensen wel een naar toe zouden willen gaan, maar waar het uiteindelijk dan toch niet vaak van komt. Japan is dan ook een eindje vliegen om het maar eens te zeggen en is een redelijk prijzig land voor de toerist.

Japan is een eilandstaat met als hoofdstad Tokio en is een parlementaire monarchie. Japan heeft dan ook een keizer. Het heeft de twee na grootste economie van de wereld. Japan scoort hoog voor wat betreft de gemiddelde leeftijdsverwachting van zijn inwoners en laag voor wat betreft kindersterfte.

En het heeft rum!

Ja, inderdaad, je leest het goed! Japanse rum bestaat echt en dit had je waarschijnlijk niet verwacht. Rum wordt voor het overgrote deel geproduceerd in het Caraïbisch gebied. Maar dat wil niet zeggen dat er van buiten dit gebied geen goede rum afkomstig is. Japanners zijn trotse mensen met een diepgeworteld respect voor tradities en hun verleden. Ze zijn ook trots op wat zij maken en produceren en deze toewijding zorgt er mede voor dat Japanse rum er eentje is die zich laat meten met rum uit de meer bekendere rum producerende landen.

Kikusui

Kikusui is een distilleerder van Japanse rum. De distilleerderij is gelegen op het eiland Shikoku. Om volledig te zijn in het dorpje Kuroshio en juist dit dorp staat bekend als één van de oudste regio’s van Japan waar suikerriet wordt verbouwd. En, zoals de liefhebber van rum weet, is dit het basisingrediënt voor rum. De Japanse rum wordt gemaakt door het suikerriet te pletten, te persen. Dit sap wordt gebruikt voor de distillatie van rum uit Japan. Rijping vindt plaats door de rum in eiken houten vaten te gieten en hierin voor jaren en jaren verder in te laten rijpen. Dit gebeurt volgens het zelfde principe zoals dat bij rum uit de Caraïben het geval is. Toevoeging van caramel en vanille vervolmaken het proces van rijpen en geven de Japanse rum hun typische wat zoetige karakter.

Afsluitend kunnen we dan ook alleen nog maar zeggen: Kanpai!!

 

Japanse rum bestel je veilig en snel bij Majorrum.com