Indiaanse rum

3 items

Indiaanse rum

India, een groot land met meer dan een miljard inwoners. India is na China het land met de meeste inwoners ter wereld. Ondanks dat New Delhi niet de grootste stad van het land is, is het wel de hoofdstad. De grootste stad van India is Bombay, niet in de laatste plaats omdat dit een belangrijke havenstad is. India is een land van grote tegenstellingen. Grote verschillen tussen arm en rijk en de vele religies maken het een land dat moeilijk te regeren is en waar dan ook regelmatig politieke en religieuze onrust heerst. Ondanks dit is India een populaire bestemming voor de toerist, want het heeft op dit vlak enorm veel te bieden.

Economie in opkomst

Met zoveel inwoners heeft India op economisch vlak natuurlijk een enorme interne markt. Maar ook het buitenland heeft door dat er ontzettend veel potentie zit in de Indiaanse economie en is dan ook een zogenaamde groei-economie. Op dit moment is het echter nog zo dat ruim 60% van de beroepsbevolking nog werkt in de landbouwsector. Rijst, bonen en pinda’s zijn de belangrijkste producten. De dienstensector groeit het sterkst. Hoog opgeleide mensen die tegen lage lonen werken zorgen ervoor dat westerse bedrijven administratie en ontwikkelen van soft –en hardware uitbesteden naar India.

Rum uit India

In India wordt er ook rum geproduceerd. Indiaanse rum werd lange tijd alleen afgenomen door de Indiaanse bevolking zelf. Gelukkig kunnen wij hier in Nederland nu ook genieten van Indiaanse rum. Ondanks dat India tot op zekere hoogte nog een ontwikkelingsland is, geldt dit zeker niet voor de Indiaanse rum. Deze rum kan namelijk met gemak de strijd aan met de rum producerende landen uit de Caraïben. En waarom niet? In India is er immers ook suikerriet en wanneer dit gewas ergens van nature aanwezig is, dan kun je de klok erop gelijk zetten dat er ook rum wordt geproduceerd.

Een goed voorbeeld van Indiaanse rum is Old Monk rum. Groot geworden door mond op mond reclame en dat is niet voor niets. Met Indiaanse rum haal je iets bijzonders in huis en zeg nou zelf? Dat wil jij toch ook!

Indiaanse rum bestel je goedkoop en veilig bij Majorrum.com