Haïtiaanse rum

1 items

Haïti rum

Iedereen kent Haïti wel van de enorme aardbeving die hier jaren gelden heeft plaatsgevonden. Vele tienduizenden mensen raakten alles kwijt en de Haïtiaanse regering stond machteloos toe te kijken aan de zijlijn bij de wederopbouw. Maar los gezien van dit, wat weten we nog meer van Haïti? Haïti is een republiek, een eilandstaat in het Caraïbisch gebied. De hoofdstad is Port au Prince en Frans is de voertaal. Dit heeft te maken met het koloniale verleden van Haïti, een verleden waarin zowel Frankrijk als Spanje een rol speelde. Haïti telt ongeveer tien miljoen inwoners en de meest voorkomende religie is het katholicisme. Zo’n 80% van de bevolking hangt dit geloof aan.

Economie

Tsja, wat valt er te zeggen over de economie van Haïti? Eigenlijk is het nog steeds een land in wederopbouw. De zeer beperkte en kleinschalige economie bestaat voor het grootste deel uit visserij, toerisme en landbouw. Corruptie is een groot probleem, waardoor grote buitenlandse investeringen uit blijven welke nodig zijn om Haïti weer op de rit te krijgen. Er is echter een mooi exportproduct afkomstig van Haïti en dat is Haïtiaanse rum. Suikerriet is er in overvloed op Haïti en daarmee is de basis grondstof van rum van nature aanwezig. Haïtiaanse rum is een rum die zich wil onderscheiden van de andere soorten rum die afkomstig zijn uit de Caraïben.

Twee mooie voorbeelden

Twee voorbeelden van Haïtiaanse rum met een geheel eigen karakter en smaak zijn:

Een heerlijke rum waarin je veel fruittonen proeft. Aroma’s van kruiden en toffee komen je tegemoet, zowel op de tong als in de neus. Gerijpt in traditionele eikenhouten vaten.

Een Haïtiaanse rum die meer dan in balans is. Kenmerkend voor deze rum zijn de aroma's van exotisch fruit, licht en subtiele zoetheid en eiken. Een sensatie voor de ware liefhebber van rum.

Beide soorten Haitiaanse rum zijn nu ook verkrijgbaar in Nederland. Bestel daarom vandaag nog bij ons deze smaakvolle rum uit een land dat met regelmaat geteisterd wordt door natuurgeweld. Geniet van een rum die gemaakt is door een volk dat heeft bewezen over een enorme veerkracht te beschikken.