Guadeloupese rum

18 items

Guadeloupse rum

Guadeloupe ligt in het Caraïbisch gebied en is eigenlijk een stukje Frankrijk. Met andere woorden, Guadeloupe is een overzees Frans Departement. Je betaalt er dan ook gewoon met de euro, 14 juli is de nationale feestdag en de “Marseillaise” is het volkslied van Guadeloupe. Guadeloupe kent een tropisch klimaat en is dan ook een geliefde bestemming van toeristen. Tijdens het orkaanseizoen, van juni tot en met oktober, wordt Guadeloupe nog wel eens bezocht door alles verwoestende orkanen.

De economie van Guadeloupe

Guadeloupe kent een hoge werkloosheid. Maar liefst 16% van de beroepsbevolking heeft geen werk. Degenen die wel werk hebben zijn werkzaam in de toeristenindustrie, akkerbouw en lichte dienstverlening. De toerismesector groeit gestaag en meer en meer wordt Guadeloupe aangedaan door grote cruiseschepen. Wat land –en akkerbouw betreft moet Guadeloupe het hebben van bananen, bloemen en aubergines. Van oudsher wordt er op Guadeloupe suikerriet verbouwd. De betekenis van suikerriet voor de landbouwsector neemt de laatste jaren af. Maar gelukkig wordt er nog voldoende suikerriet verbouwd, zodat er op Guadeloupe Guadeloupse rum wordt geproduceerd

Tropisch genieten

Wanneer je Guadeloupse rum drinkt, dan waan je je voor een moment heel even in de tropen. Guadeloupse rum wordt gedistilleerd volgens recepturen die je vele honderden jaren mee terug in de tijd nemen. In de basis zijn deze recepten vaak niet eens zo heel erg veranderd. Rum uit Guadeloupe wordt niet alleen door de lokale bevolking gretig afgenomen. Internationaal heeft Guadeloupse rum zijn weg naar het buitenland gevonden. Gelukkig maar, want het zou eeuwig zonde zijn wanneer wij in Nederland niet zouden kunnen genieten van de veelzijdige en karaktervolle Guadeloupse rum.

Voorbeelden te over

Rum is groot geworden in de Caraïben. En daarmee is rum ook groot op Guadeloupe. Guadeloupse rum is in een groot aantal merken verkrijgbaar. Bologne, Berry’s Own, Basseterre en Damoiseau zijn slechts een paar merken die van Guadeloupe afkomstig zijn. Elk merk heeft zijn eigen karakter en subtiele smaaknuances. De mooie donkere kleur van de Guadeloupse rum wordt verkregen door de rum na distillatie te laten rijpen in eikenhouten vaten. Toevoeging van vaak geheime ingrediënten zorgen ervoor dat Guadeloupse rum een rum is die je gewoon eens gedronken moet hebben. Bestel deze rum dan ook vandaag nog, zodat je hier snel van kunt genieten!