Grenadaanse Rum

2 items

Grenadaanse rum

We starten dit artikel met een leuk weetje en dat is dat Grenada het op tien na kleinste land ter wereld is. Bijzonder dan toch dat we er een artikel aan wijden. Verderop in dit artikel zal al snel duidelijk worden waarom dit het geval is. Grenada ligt in het Caraïbisch gebied en is eigenlijk een eilandengroep. Het ligt ten noorden van Trinidad en Tobago en de voertaal is Engels. Je zou verwachten dat dit Spaans zou zijn, omdat Columbus deze eilandengroep heeft ontdekt. Hij noemde deze groep eilanden dan ook Grenada, maar er is hier nooit een Spaanse nederzetting of kolonie gevestigd.

Engelse invloed

In 1763 werd Grenada door de Fransen van de hand gedaan aan de Engelsen. Van de oorspronkelijke bevolking was er niemand meer over, hier hadden de Fransen wel voor gezorgd. De Engelse invloed op Grenada is dan ook groot en zo is het een onafhankelijke natie binnen het Verenigd Koninkrijk. Koningin Elisabeth II is dan ook het officiële staatshoofd.

Economie

De kleinschalige economie draait voornamelijk op het toerisme en de landbouw. De werkloosheid op Grenada is hoog. Belangrijkste handelspartners zijn Trinidad, Amerika en Engeland. Dankzij de groei van suikerriet op Grenada wordt er hier ook rum gedistilleerd. Grenadaanse rum zal aan bekendheid nog veel kunnen winnen, maar timmert internationaal flink aan de weg. Terecht, want ook als is Grenada maar een heel klein landje, Grenadaanse rum is groots en kan zich kwalitatief meten met de betere en bekendere rumlanden.

Hart van rumwereld

De Caraïben zijn het hart van de rumwereld. Hier is de drank ontdekt en is de kennis van oudsher aanwezig. Zo ook op Grenada. Elk land in dit gebied heeft zo zijn eigen (geheime) recepturen, waardoor rum uit dit gebied dan ook zeker geen eenheidsworst is. Grenadaanse rum is hier een uitstekend voorbeeld van. Met vakmanschap gedistilleerd en met de juiste zorg en aandacht rijpt Grenadaanse rum verder. (lokale) Kruiden en specerijen vervolmaken de rum uit Grenada en geven het zijn eigen body en karakter. Het rijpingsproces voltrekt zich gedurende enkele jaren in houten vaten. Hierdoor krijgt de Grenadaanse rum een mooie bruine kleur en trekt ook de smaak van het hout genuanceerd in de rum. Zoek je een grootse rum uit een klein land? Dan heb je die nu gevonden!

Grenadaanse rum bestel je snel en veilig via Majorrum.com