Green Island rum

2 items

Green Island rum

Green Island rum is een merk rum dat afkomstig is van het eiland Mauritius. Green Island is een merk dat kwaliteit zeer, zeer hoog in het vaandel heeft staan. Het is dan ook niet vreemd dat dit merk rum juist op een eiland als Mauritius wordt geproduceerd. Er zijn namelijk mensen die beweren dat de beste kwaliteit suikerriet groeit op dit Afrikaanse eiland. En zoals een beetje liefhebber van rum weet is suikerriet de basisgrondstof voor rum. En als de basis al zo goed van kwaliteit is en je weet dat Green Island een absolute topproducent van rum is, dan weet je al bij voorbaat dat het eindproduct tiptop in orde is.

Verschillende distilleermethodes

Het merk Green Island maakt gebruik van zowel de pot still als de column still methode. Daarnaast gebruiken ze niet alleen de melasse (stroperig restproduct van de winning van suiker) voor het distilleren van rum, maar ook het pure suikerrietsap. Rum die uit dit pure sap wordt gedistilleerd wordt ook wel “boeren rum” of Rhum Agricole genoemd. Green Island rum beheerst alle facetten van het distilleren van rum, zowel qua methodes als soort (stijl)rum.

Distilleren is één, rijping is twee

Met distilleren van rum alleen ben je er natuurlijk nog niet. Het is de kunst om het heldere distillaat verder te laten rijpen en het hierdoor een eigen karakter en smaak mee te geven. Ook het rijpen van rum zit bij Green Island rum wel goed. De rum van Green Island rijpt vaak voor jaren in houten vaten. Geheime toevoegingen aan dit proces van rijping, alsmede de klimatologische invloeden (luchtvochtigheid bijvoorbeeld) maken Green Island rum tot die rum met een eigen gezicht.

Voorbeelden

Hier volgen twee voorbeelden van Green Island rum die je gewoonweg eens geprobeerd moet hebben. Gelukkig zijn beide voorbeelden ook in Nederland te bestellen, dus niets dat je in de weg staat. Het gaat om:

Zeer zacht van smaak ondanks de toevoeging van een aantal bijzondere kruiden. Smaaktonen van vanille en gember zijn een lust voor je smaakpapillen.

Een rum die zich met een gerust hart fris en fruitig mag noemen. Ideale rum voor longdrinks en cocktails.