Franse Rum

6 items

Rum uit Frankrijk

Frankrijk is één van de meest favoriete vakantiebestemmingen van ons Nederlanders. Een gevarieerd landschap, een heerlijk klimaat en natuurlijk de heerlijke Franse wijnen. Fransen zijn bourgondische mensen en naast wijn is Frankrijk ook verantwoordelijk voor uitstekende champagne en andere alcoholhoudende drank, zoals bijvoorbeeld cognac. Wat maar weinigen weten is dat er in Frankrijk ook rum wordt gedistilleerd. Aan de andere kant is dit toch minder vreemd dan dit op het eerste oog lijkt. Frankrijk heeft namelijk in het Caraïbisch gebied, waar de roots van rum liggen, een koloniaal verleden. Een verleden dat onlosmakelijk verbonden is met het heden, een verleden waar het distilleren van rum om de hoek komt kijken.

Franse invloed

Frankrijk heeft, als wereldmacht, in het verleden de nodige gebieden beheerst en gecontroleerd. De Franse Antillen in de Caraïben zijn hier een goed voorbeeld van. Op de Franse Antillen wordt suikerriet verbouwd en dit is de basisgrondstof voor het distilleren van rum. Rum is op de Franse Antillen een soort nationale drank en overal vindt je dan ook distilleerderijen. Rum uit Frankrijk moet je dan ook breder zien dan alleen rum uit het Frankrijk dat wij kennen als vakantiebestemming. Naast de Franse Antillen kent Frankrijk ook nog het “Ile de la Réunion”. Dit is een eiland ten oosten van Madagaskar en ook hier wordt suikerriet verbouwd. En, zoals we inmiddels weten, waar suikerriet is vindt je melasse en waar je melasse vindt, daar vindt je rum.

Savanna Rhum

Juist op dit kleine eiland, Ile de la Réunion, vindt je een distilleerderij die een absolute toprum op de markt weet te brengen, Savanna genaamd. Deze distilleerderij bestaat al meer dan 200 jaar en dit kan natuurlijk alleen als je rum van een constante en uitstekende kwaliteit weet te produceren. De Savanna Rhum is een rum uit Frankrijk die met de grootst mogelijk aandacht wordt geproduceerd. Mooie bruine kleuren door de rijping in houten vaten en met subtiele smaaknuances die variëren van zoet tot kruidig.

In zijn algemeenheid

Het Franse leven is een goed leven, waar genieten een belangrijk aspect van het dagelijks leven is. Frankrijk kent een uitgebreide eet –en drinkcultuur en rum uit Frankrijk is hier dan ook zeker een onderdeel van. Wanneer je een flesje rum uit Frankrijk drinkt, probeer dan eens te doen als de Fransen. Nodig je vrienden uit en neem de tijd om te genieten. Genieten van elkaar en genieten van rum uit Frankrijk.

Franse Rum bestel je snel en goedkoop via Majorrum.com