Filipijnse rum

0 items

Filipijnse rum

De Filipijnen vindt je in het zuidoosten van Azië. Officieel heten de Filipijnen de Republiek de Filipijnen. Eigenlijk is het een eilandenrijk, want de Filipijnen bestaan uit meer dan 7100 eilanden. Uiteraard de één wat groter dan de ander. Misschien ken je de Filipijnen van het televisieprogramma Expeditie Robinson. De Filipijnen tellen meer dan 90 miljoen inwoners en de hoofdstad is Manilla. De nationale feestdag wordt gevierd op 12 juni en de bevolking is overwegend rooms-katholiek.  

En ook hier kwamen de Spanjaarden

Enkele honderden jaren terug was Spanje een echte wereldmacht. Hun beroemde oorlogsvloot, de Armada, werd over de toenmalige hele wereld gevreesd. Spaanse ontdekkingsreizigers stichtten niet alleen in Zuid, Midden –en Noord-Amerika koloniën. Dit deden zij ook in Azië, onder leiding van Magellaan. En zo kwam Spanje aan op de Filipijnen en heeft het hier zijn sporen nagelaten. Dat kan natuurlijk niet anders als je weet dat de Spaanse aanwezigheid maar liefst 300 jaar heeft geduurd. De Amerikanen zette de kolonisatie van de Spanjaarden voort, maar in 1916 was dan de onafhankelijkheid een feit.

Economie

De Filipijnen zijn van nature een rijk land. De welvaart is echter, zoals zo vaak, oneerlijk verdeeld en een groot deel van de bevolking leeft dan ook in armoede. De belangrijkste handelspartners van de Filipijnen zijn onder andere de Verenigde Staten, Japan, maar ook Nederland. De landbouwsector levert met zo’n 12% een belangrijke bijdrage aan de Filipijnse economie. Het klimaat is uitermate geschikt voor het verbouwen van suikerriet. Gelukkig maar, want waar suikerriet is, daar is rum! Filipijnse rum is dan misschien niet zo bekend bij het grote publiek, het is zeker een rum die je eens geproefd moet hebben. Filipijnse rum is dusdanig goed van kwaliteit dat deze wordt geëxporteerd en daarmee is Filipijnse rum gelukkig ook in Nederland verkrijgbaar.

Een mooi voorbeeld

Een uitstekend voorbeeld van een goede Filipijnse rum is rum van het merk Tondena. Deze rum heeft een hele mooie lichtbruine kleur die werd verkregen door de rum na het distilleren voor 5 jaar te laten rijpen in eikenhouten vaten. Het laat zich raden dat deze Filipijnse rum hierdoor een geheel eigen uitgesproken karakter heeft gekregen. Rum van de Filipijnen doet niet onder voor rum uit de bekende Caraïbische (ei)landen. Wanneer maak jij eens kennis met Filipijnse rum? Bestel ‘m vandaag nog, dan heb je jouw Filipijnse rum snel in huis.

Filipijnse rum bestel je snel en veilig via Majorrum.com