Fijiaanse rum

1 items

Fijiaanse rum, rum uit Oceanië

Fiji, een tot de verbeelding sprekende bestemming. Witte bountystranden, wuivende palmbomen en een fantastische blauwe zee. De ultieme droombestemming voor velen van ons, maar uiteindelijk voor maar een kleine groep bereikbaar. Immers, wanneer je af wil reizen naar Fiji, dan ben je wel eventjes onderweg. Je vindt Fiji namelijk in het werelddeel Oceanië, zoals je waarschijnlijk wel weet liggen Nieuw-Zeeland en Australië hier ook. Geeft je een beetje een idee van de afstand.

Eilanden, eilanden en nog eens eilanden…

Wanneer je het hebt over Fiji, dan wordt er ook wel gesproken over de Fiji eilanden. Officieel heet Fiji de Republiek Fiji en het land bestaat uit maar liefst 332 verschillende eilanden. Iets minder dan een derde van deze eilanden, 106 stuks, worden er maar bewoond. Fiji kent een roerige geschiedenis. Een geschiedenis van buitenlandse overheersing en onderdrukking, wat uiteindelijk resulteerde in onafhankelijkheid. Maar helaas rommelde het met regelmaat op de eilanden en zijn ze hier bekend met het fenomeen staatsgreep. Maar gelukkig ook positieve berichten van Fiji en wel van het sportieve vlak. Zo is Fiji absolute wereldtop wanneer we het over rugby hebben en behoort het al sinds jaar en dag tot de top 20 beste rugbylanden van de wereld.

Toerisme, landbouw, suikerriet en dus…

…..Rum! Zo’n tropische bestemming als Fiji, daar hoort natuurlijk rum bij. Fijiaanse rum is dan misschien niet het eerste waar je aan zou denken, maar daar doe je Fiji en jezelf echt tekort mee. Toerisme is natuurlijk de grote drijfveer qua economie. Landbouw is een goede tweede en een onderdeel van deze landbouw is suikerriet. Dit suikerriet wordt onder andere gebruikt voor de productie van Fijiaanse rum. De inwoners van Fiji weten welk vakmanschap er nodig is voor goede rum die zich kan meten met de internationale standaard. Fijiaanse rum laat zich prima drinken in een mixdrank, cocktail, maar ook puur is het absoluut genieten van de rum uit Fiji. Jaren van rijpen in houten vaten, toevoeging van specerijen in de juiste balans geven Fijiaanse rum zijn geheel eigen smaak en body. Waan je voor een moment op deze tropische bestemming, terwijl je geniet van een heerlijk rum afkomstig van één van de 332 van de Republiek Fiji!

Fijiaanse rum bestel je goedkoop en veilig bij Majorrum.com