(+31) 495 - 631 398 NEEM CONTACT MET ONS OP

0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Morgen in huis

Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd

Gratis verzonden

Vanaf € 99,95

Groot assortiment

Ruim 800 soorten

Product was successfully added to your shopping cart.

El Dorado rum

EL Dorado Rum

El Dorado Rum is een internationaal bekroonde rum uit Guyana. El dorado rum wordt gedestilleerd door Demerara Distillers Limited. Sinds 1670 wordt in Guyana al het traditionele suikerriet teelt gecombineerd met het destilleren van rum. Ooit waren er meer dan 300 suikerriet plantages met elke hun eigen distilleerderij. De Demerara Distillers is een van de laatst overgebleven distilleerderijen van Guyana. Gelegen bij Plantation Diamond aan de oostelijke oevers van de Demerara rivier. Bent u opzoek naar een rum van uitstekende kwaliteit? El dorado rum mag dan zeker niet in uw drankkast ontbreken.

Van hoog naar laag sorteren

   

Artikelen 1 tot 12 van 15 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren

   

Artikelen 1 tot 12 van 15 in totaal

  1. 1
  2. 2

El Dorado Rum, een rum van premium kwaliteit

De Demerara Distillers uit Guyana zijn verantwoordelijk voor de fascinerende El Dorado Rum. Guyana zelf bedient sinds de 17e eeuw de teelt en verwerking van suikerriet. Ooit waren er bijna 300 suikerriet plantages met elk hun eigen rum distilleerderij. Velen gingen failliet, anderen fuseerde. Op de dag van vandaag zijn alleen de Demerara Distillers overgebleven. Iedereen die wil genieten van de beste Demerara rum met typische smaakeigenschappen van suikerriet en een prachtig karakter kan terecht bij El Dorado rum. El Dorado rum staat buiten zijn karakter bekend om haar briljant gouden tint en hoge kwaliteit. Dit heeft El Dorado inmiddels ook al vele gouden medailles opgeleverd bij grote internationale rumverkiezingen. Het geheim heeft wellicht ook te maken met het feit dat ze gebruikmaken van een houten ketel, die al sinds 1732 in gebruik is. ‘Het vloeibaar goud van Guyana’, zo wordt El Dorado rum ook wel genoemd. De echte rumliefhebber kan inmiddels niet meer zonder El Dorado en zelfs voor de beginner is El Dorado populair. Dat komt met name doordat El Dorado rum tegenwoordig al flessen aanbiedt voor nog geen twintig euro. Voor dit bedrag krijg je al een rijke en sterke zoete smaak. 

Hoe El Dorado Rum is ontstaan

Al bijna 300 jaar zijn de Demerara Distillers bekend om de rum van wereldklasse, zoals de El Dorado rum. Demerara is een regio in Guyana en gedurende de tijd werd dit gebied bekend om haar vele kleine suikerfabrieken, die meestal ook als distilleerderij functioneerde. Elke distilleerderij produceerde een eigen kenmerkende rum, waardoor er een speciale Demerara stijl ontwikkeld werd. Pas in 1976 fuseerden twee Guyaanse bedrijven, Booker Rum Company en Diamond Liquors Limited, en vormden Guyana Liquor Corp, dat in 1983 werd omgedoopt tot Demerara Distillers Limited. In de loop van het bestaan namen ze El Dorado Rum op in hun assortiment. Tot op de dag van vandaag belichaamt El Dorado de typische Demerara stijl.

El Dorado Rum bij MajorRum.com

Bent u geïnteresseerd in El Dorado Rum? Zoek dan niet verder. Wij hebben een groot assortiment El Dorado rum direct ui voorraad leverbaar. MajorRum levert El Dorado snel en netjes bij u thuis. Uitstekend verpakt en snel geleverd. Ook voor eventuele grotere hoeveelheden, bijvoorbeeld als kerst- of relatie geschenk kunt u bij ons terecht. Neemt u bij vragen gerust contact met ons op, onze medewerkers maken graag een voorstel op maat wat past bij uw behoeften.