Ecuadoriaanse rum

4 items

Rum uit Ecuador

Ecuador is een land dat ligt in Zuid-Amerika. Het grenst aan Peru, Colombia en aan de Stille Oceaan. Ecuador kent een rijke cultuur en een lange en meestal wrede geschiedenis. De Inca’s woonden in het gebied dat nu Ecuador heet en voor archeologen en geschiedkundigen is dit land dan ook een waar Walhalla. Misschien nog wel bekender is da de Galapagoseilanden bij Ecuador horen. Helaas leeft bijna de helft van de Ecuadorianen onder de armoedegrens en is corruptie hier wijd verspreid.

Maar…

Maar er komen ook goede berichten en goede producten uit dit land. Zo wordt er in Ecuador een aantal kwalitatief erg goede rumsoorten gedistilleerd. De landbouwsector is relatief sterk vertegenwoordigd in Ecuador en wordt er suikerriet verbouwd. Dit suikerriet wordt natuurlijk gebruikt voor de winning van suiker, maar het restproduct wordt gebruikt voor de distillatie van rum. Ecuadoraanse rum is een rum die misschien nog niet zo bekend is bij het grote publiek. Dat is jammer, want de rum die Ecuador exporteert is zeer de moeite waard om eens te proberen!

Enkele voorbeelden

Het merk Cotopaxi rum is een voorbeeld van een uitstekende Ecuadoraanse rum. Met name de Cotopaxi 13YO Single Barrel is een juweeltje voor het oog, tong en keel. Maar liefst 13 jaar gerijpt en met de grootst mogelijke zorg en aandacht geproduceerd. Een tweede goede voorbeeld is Pichincha 15YO Palo Cortado. Deze Ecuadoraanse rum biedt een complexe smaak met verschillende smaaktonen. Allen volledig in balans met elkaar. De laatste maanden van het rijpingsproces wordt deze rum gerijpt in houten vaten die daarvoor zijn gebruikt bij de productie van sherry. Het is dan ook overbodig om te zeggen dat dit aspect deze rum zijn geheel eigen karakter meegeeft.

Verkrijgbaarheid Ecuadoraanse rum

Ondanks dat rum uit Ecuador misschien wat minder bekend is, is deze in Nederland goed te verkrijgen. Met name online kun je rum uit Ecuador snel en gemakkelijk vinden en heb je deze vaak al de volgende dag in huis. Zo wordt het je wel heel gemakkelijk gemaakt om eens iets anders te proberen. Het product rum is immers te mooi, te veelzijdig om vast te houden aan slechts één merk. Doe je zelf niet tekort, stap uit je comfortzone en geniet van rum uit Ecuador!

 

Ecuadoriaanse rum bestel je snel en veilig bij Majorrum.com