Dillon rum

1 items

Een rum uit Martinique, dan zou je toch denken dat de roots van Dillon rum Frans is. Maar dit blijkt toch anders te liggen! De geschiedenis van Dillon rum begon in 1690, toen de boeren de suikerrietplantage openden. In 1779 werd de suikerrietplantage overgenomen door Arthur Dillon, een Ierse soldaat die op een of andere manier de leiding kreeg over een Franse legerregiment.

In de 19e eeuw begonnen ze met het produceren van rum maar kende het daarna nog een aantal lastige momenten. In 1866 was de distilleerderij bijna failliet maar kon het nog worden verkocht. Jaren later in 1867 waren er weer financieel moeilijke tijden en werd Distillerie Dillon wederom verkocht aan de Bardinet Group. Sindsdien gaat het gelukkig goed met Dillon rum en mogen we er nog van genieten.

Geproduceerd van hun eigen suikerriet wordt Dillon rum 5 maanden lang gedistilleerd en wordt geleverd met bijzondere stijl van labels. Alle flessen hebben een oude Art-deco stijl waardoor je meteen een historisch gevoel krijgt bij het zien van de fles!

Dillon rum bestel je natuurlijk bij Major Rum