Deense Rum

0 items

Rum uit Denemarken

Denemarken is bij ons Nederlanders een geliefde vakantiebestemming. Het gemoedelijke en vriendelijke Scandinavische volk is mede verantwoordelijk voor deze grote aantrekkingskracht. Daarnaast kennen we Denemarken natuurlijk allemaal van de Lego. Bij velen van ons zal een bezoek aan Legoland waarschijnlijk hoog op het verlanglijstje staan.

Verrassend

Waar de meesten Denemarken in elk geval niet van zullen kennen is van rum. Dat is op zich natuurlijk niet zo vreemd wanneer je weet dat rum zijn oorsprong vond in het Caraïbisch gebied en je hier dan ook het hart van de wereldwijde rumproductie vindt. Des te opmerkelijker dat zo’n relatief klein land als Denemarken een meer dan uitstekende rum weet te produceren.

A.H. Riise

Verantwoordelijk hiervoor is ene A.H. Riise, apotheker van beroep. Via de Deense West Indische Compagnie kwam hij aan in het Caraïbisch gebied waar hij trouwde en samen met zijn vrouw die een apotheek runde. Riise werd al gauw een bekende verschijning in de Caraïben en had een voorliefde voor alles wat met inheemse kruiden en planten te maken had om hier onder andere alcohol en cosmetica van te maken. Een veelzijdig man dus en rum uit Denemarken kwam stap voor stap dichterbij. Riise legde zich toe op het ontwikkelen van een geheel eigen rum. Dit is een proces van jaren geweest en het resultaat mag er dan ook zijn.

Diverse variëteiten

Rum uit Denemarken is een aangename aanvulling op de rum uit de meer bekende rum producerende landen. Rum uit Denemarken is er gelukkig in verschillende variëteiten, waardoor er voor iedereen een rum is die bij jou past. Wereldwijd heeft rum uit Denemarken inmiddels zijn sporen verdiend. Op grote internationale wedstrijden werden er medailles en prijzen geoogst. Rum uit Denemarken is prachtig van kleur door de rijping op eikenhouten vaten, veelal een proces van jaren. De kleur alleen is niet voldoende om een mooie rum te verkrijgen, natuurlijk is de smaak daar medeverantwoordelijk voor. Rum uit Denemarken wordt met de grootst mogelijke zorg en aandacht gemaakt en dat proef je terug in elk glas. Wanneer je een liefhebber van rum eens wilt verrassen met een goede en verrassende rum uit een relatief onbekend land, koop dan eens een flesje rum uit Denemarken. Succes verzekerd!!

 

Deense rum bestel je snel en gemakkelijk via Majorrum.com