Costa Ricaanse Rum

3 items

Costa Ricaanse rum

Wanneer je liefhebber van rum bent is het interessant waar de rum die jij graag drinkt vandaan komt. Het klinkt je misschien wat vreemd in de oren, maar wanneer je de herkomst weet en wat meer achtergrond hebt van de rum waar jij zo van geniet, dan weet je deze rum meer te waarderen. Het lijkt soms wel of je de geschiedenis en afkomst bij elke slok proeft. Daarom hier wat nadere info over een land, gelegen in Centraal Amerika, Costa Rica.

Achtergrondinformatie

Costa Rica betekent letterlijk “rijke kust”. Het is een Spaanstalig land dat grenst aan Panama en Nicaragua. In tegenstelling tot andere landen is de politieke situatie in Costa Rica stabiel te noemen en kent het land een tevreden en over het algemeen welvarende bevolking. Ecotoerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor Costa Rica. Costa Rica heeft een bijzondere flora en fauna te bieden. Dit, in combinatie met de vriendelijke bevolking maakt het dan ook een geliefde bestemming voor backpackers.

 Landbouw betekent suikerriet

Ook Costa Rica heeft, zoals andere landen in de regio, een uitstekend klimaat voor landbouw. Bananen en koffie zijn twee voorbeelden, maar natuurlijk wordt er ook suikerriet verbouwd in Costa Rica. En dat betekent rum!! Costa Ricaanse rum is er eentje die je op zijn minst eens geproefd moet hebben. Costa Ricaanse rum kenmerkt zich door een geheel eigen karakter met een uniek smakenpalet.

Kennis = kwaliteit

Dit geheel eigen karakter van de Costa Ricaanse rum kan alleen worden gedistilleerd als er voldoende kennis aanwezig is over rum en het distilleren hiervan. Geen zorgen, dit is de Costa Ricanen wel toevertrouwd. Zowel de meer ambachtelijke pot stil methode als de column stil methode wordt gebruikt voor het distilleren van Costa Ricaanse rum. Na distillatie giet men de rum in (eiken) houten vaten en worden er vaak nog (lokale) specerijen of kruiden aan toegevoegd. Dit zorgt voor bijzondere smaken en smaaknuances. De bekwame Costa Ricaanse rumdistilleerders houden het rijpingsproces nauwlettend in de gaten en sturen waar nodig bij. Zij weten immers welke reputatie Costa Ricaanse rum hoog te houden heeft en doen er dan ook alles aan om deze reputatie waar te maken. Bij elke fles rum weer… Zoek je een bijzondere rum? Dan heb je deze gevonden met rum uit Costa Rica!

Costa Ricaanse rum bestel je veilig en snel bij Majorrum.com