Colombiaanse rum

7 items

Colombiaanse rum

In het noordoosten van Zuid-Amerika ligt de Republiek Colombia. Helaas is dit land nog wel eens negatief in het nieuws, vanwege de drugsproblematiek die dit land teistert. Colombia heeft Bogota als hoofdstad en heeft als buren Brazilië, Venezuela, Peru en Ecuador. In het noorden ontmoet Colombia de Caraïbische zee. In Colombia wordt Spaans gesproken en betalen doe je er met de Colombiaanse peso. Spanje heeft een groot stempel weten te drukken op de geschiedenis van het land en Colombia is dan ook lange tijd een kolonie van Spanje geweest. Helaas is de politieke stabiliteit nog niet altijd wat het zijn moet in Colombia. Gelukkig is er de laatste jaren op dit vlak wel het nodige verbetert. Het land kent een geschiedenis van burgeroorlogen, staatsgrepen, wat de veiligheid in het land helaas niet ten goede komt. Wanneer je als toerist naar Colombia gaat doe je er goed aan om jezelf hier goed op voor te bereiden.

Inkomsten

Ondanks wat hierboven beschreven is, is het toerisme een belangrijke bron van inkomsten voor Colombia. Een prachtig regenwoud nodigt je dan ook uit eens langs te komen. Ecotoerisme is dan ook een groeisector. Wanneer je eens in Colombia mocht zijn, drink dan ook alsjeblieft eens een glas goede Colombiaanse rum. Want een land dat grenst aan het Caraïbisch gebied pikt natuurlijk een graantje mee van alle kennis op het gebied van rum dat in dit gebied aanwezig is. Colombiaanse rum is dan ook met recht een exportproduct waar de Colombianen zelf ook maar wat trots op zijn.

Internationale erkenning

Colombiaanse rum heeft gelukkig de internationale erkenning gekregen die het verdiend. Op vrijwel elk internationaal rum-festival weet Colombiaanse rum prijzen in de wacht te slepen. Niet zelden gaat rum uit Colombia er met de hoofdprijzen vandoor. Wij zijn dan ook meer dan blij dat Colombiaanse rum ook zijn weg naar Nederland heeft weten te vinden. Maak eens een keuze uit ons ruime aanbod van Colombiaanse rum. Niet alleen leuk om zelf kennis mee te maken, maar verras ook eens een goede vriend of familielid met een overheerlijke fles Colombiaanse rum.

Colombiaanse rum bestel je veilig en goedkoop bij Majorrum.com