Clairin rum

0 items

The Spirit of Haïti, zo wordt Clairin ook wel genoemd. Haïti zelf kent een flink aantal distilleerderijen, 532 om precies te zijn. De meeste van deze distilleerderijen zijn klein en produceren slechts voor de bevolking het dorpje. Maar er zijn een aantal distilleerderijen die een grotere productie aantal hebben.

Waar normaal rum in een distilleerderij wordt geproduceerd, wordt Clairin Rum door verschillende distilleerderijen geproduceerd. De rum wordt dan vernoemd naar degene die het maakt. Clairin Sajous wordt gemaakt door Michel Sajous, die de eigenaar is van de Chelo-distilleerderij in Saint Michel. Daarnaast is ook nog Clairin Casimir, die gemaakt wordt door Fauber Casimir van Distillerie Faubert Casimir in Barradéres, en Clairin Vaval, die door Fritz Vaval geproduceerd wordt van Arrawaks Distillery in Cavaillon.

Al deze distilleerderijen produceren Clairin rum met natuurlijk geteeld suikerriet. Ze moeten ook traditionele productietechnieken volgen, zonder het gebruik van synthetische chemicaliën. Het is de enige rumsoort die in het Caribisch gebied natuurlijk geproduceerd wordt. En dit ook wat Clairin rum zo bijzonder maakt.

Clairin rum bestel je natuurlijk bij Major Rum