Canarische rum

3 items

Canarische rum

Rum hoeft niet altijd alleen maar uit het Caraïbische gebied te komen. Natuurlijk, in dit gebied is rum ontdekt en is de drank groot geworden. Dichter bij huis echter wordt ook rum gedistilleerd en vaak van een uitstekende kwaliteit die niet onder doet voor rum uit de Caraïben. Een goed voorbeeld hiervan is Canarische rum. Dit is rum afkomstig van de Canarische Eilanden en daarmee dus eigenlijk afkomstig uit Spanje.

Wat weten we van de Canarische Eilanden

Nu we weten dat er zoiets als Canarische rum bestaat is het natuurlijk aardig om iets meer te weten over deze groep eilanden. Een eilandengroep inderdaad, want dat zijn de Canarische Eilanden immers en zijn een autonome regio van Spanje. De Canarische Eilanden liggen ten westen van Marokko in de Atlantische Oceaan en bestaan uit 13 eilanden van verschillende grootte. De naam heeft niets te maken met kanaries. Deze vogels komen wel in het wild voor op de eilanden, maar waarschijnlijk zijn zij juist vernoemd naar de eilanden en dus niet andersom. Canis betekent hond in het Latijn en eigenlijk zijn er twee versies met betrekking tot de naam. De ene versie meldt dat er veel grote honden op de eilanden leefden en de andere versie beweert dat de naam te danken is aan de grote hoeveelheid zeehonden die hier in de wateren leven.

Gauw weer terug

Na deze wetenswaardigheden gaan we snel weer terug naar waar het voor ons allemaal om draait, Canarische rum. Het klimaat op de eilanden leent zich prima voor het verbouwen van suikerriet en daarmee is de nummer 1 grondstof voor Canarische rum geregeld. Natuurlijk ben je er dan nog niet. Vakmanschap en de juiste recepturen komen je niet aangewaaid, maar zijn een proces van vele jaren. Canarische rum heeft dit proces doorlopen en dat proef je! Maar je proeft niet alleen dat Canarische rum een rum is van goede kwaliteit, je ziet het ook. Canarische rum heeft mooie volle donkere kleuren. Dit komt door de rijping van meerdere jaren in houten vaten. In sommige gevallen zijn deze houten vaten eerder gebruikt voor bijvoorbeeld sherry. Overbodig te melden dat de smaak van sherry die natuurlijk nog aanwezig is in deze vaten een fantastische toevoeging is aan de Canarische rum tijdens het rijpingsproces.

Geniet dan ook eens van een rum die wat dichter bij huis gedistilleerd wordt. Geniet van Canarische rum!

Canarische rum bestel je goedkoop en veilig bij Majorrum.com