Boxer Gin

0 items

Bij de naam Boxer denk je misschien aan een trouwe viervoeter. Maar de naam Boxer is juist afkomstig van een Engelse bokser, Thomas King. Want ja, bokser in het Engels is boxer, klinkt logisch toch?

The Fighting Sailer was de bijnaam van Thomas King. Zoals iedere bokser had King een prefight ritueel, hij dronk namelijk altijd een paar glaasjes gin. Hij werd zelfs nationaal kampioen zwaargewicht dus misschien lag het wel aan de gin!

Boxer gin wordt natuurlijk dan ook geproduceerd in Engeland. Het proces begint met graan uit het noorden van het land en wordt gedistilleerd in een koperen still van ruim 108 jaar oud, die Boxer Gin liefkozend Angela noemen.

Net als iedere gin maakt Boxer gin gebruik van jeneverbessen. De jeneverbessen die in Boxer gin komen, zijn afkomstig uit de Himalayas. En om de essentiële oliën uit de jeneverbessen te halen, wordt een uniek nieuw proces uitgevoerd, dit gebeurt ook in de Himalayas. In Engeland worden de botanische smaken toegevoegd tijdens distillatie. In de laatste fase, worden de oliën van de jeneverbessen uit de Himalayas en bergamot toegevoegd, samen met bronwater vanuit Sussex.

Boxer gin bestel je natuurlijk bij Major Gin