Botucal rum

0 items

Als je wel eens de flessen van Diplomatico rum hebt gezien, zul je misschien denken dat de flessen heel erg veel lijken op de flessen van Botucal rum. Sterker nog, ze zijn exact hetzelfde.

Botucal rum is namelijk het alternatieve merk voor Diplomatico in verschillende landen. Dus alle kenmerken van Diplomatico vind je terug bij Botucal. Dus ook het portret van Don Juancho Nieto Melendez. Don Juancho Nieto Melendez legde lang geleden de basis voor de inmiddels wereldberoemde Diplomatico rum. Vanwege zijn interesse in het distilleren van sterke drank hield hij bezig met onderzoeken welke invloeden van buitenaf bepalend waren voor een goede rum. Dit blijft hij doen tot hij 100% tevreden was over het eindproduct. Tegenwoordig behoort Botucal rum en Diplomatico rum tot de beste merken die er bestaan.

De naam Botucal is afkomstig van het Hacienda gedeelte van Destilerías Unidas, waar ze naast het fokken van paarden, struisvogels en buffels ook suikerriet wordt geproduceerd voor de maken van rum. Botucal is een referentie van Botuka, wat groene heuvel betekent.

Botucal rum bestel je natuurlijk bij Major Rum