Bootlegger 21 Gin

0 items

Bootlegger 21 gin is een echte Amerikaanse gin. Weliswaar geïnspireerd door de klassieke London Dry maar geproduceerd van 100% Amerikaanse mais in het historische Roe in New York. Want de Amerikanen zijn natuurlijk zo patriottisch als maar zijn kan dus het moet ook uit eigen land komen en geproduceerd worden.

De naam van Bootlegger 21 gin is een referentie naar vroeger. In 1920 werd de 18th amendment ondertekend, wat ervoor zorgde dat productie, transport en verkoop van alcohol illegaal werd, ook wel de Drooglegging van Amerika genoemd. Dit weerhield de Amerikanen natuurlijk niet om underground alcohol te produceren en te verkopen. Deze bootleggers, zoals ze werden genoemd, zorgden ervoor dat de mensen voorzien waren van alcohol. Zelfs de presidenten in die periode hadden een bootlegger achter de hand. Want gek genoeg was de consumptie niet illegaal!

De cijfers 21 is een referentie naar de 21st amendment in 1933. Hier werd het verbod op alcohol afgeschaft en was dus de productie, transport en verkoop weer legaal. Alle Amerikanen natuurlijk weer blij!

De makers Brian Facquet en John Walsh van Bootlegger 21 gin hebben 5 jaar erover gedaan om het recept te perfectioneren. Vijf botanische smaken, 24 uur distillatie met als gevolg Bootlegger 21 gin met een gladde, verfrissende smaak.

Bootlegger 21 gin bestel je natuurlijk bij Major Gin