Bologne Rum

0 items

Bologne rum kent een behoorlijk rijke geschiedenis, waar zelfs Nederland in voor komt. Dus we duiken hiervoor even de geschiedenisboeken in!

Bologne rum is vernoemd naar de Bologne, een protestante gemeenschap uit Dauphiné uit Frankrijk. Frankrijk was in de ban van een godsdienstoorlog en besloten de Bologne te migreren naar Nederland, om uiteindelijk in Brazilië terecht te komen. In Brazilië begonnen ze met het verbouwen van suikerriet. Opvallend feitje, destijds was Brazilië een kolonie van Nederland!

De Bologne maakt echter nog een oorlogsstrijd mee. De Portugezen hadden hun zin gezet op Brazilië en gingen met Nederland het gevecht aan Brazilië. Uiteindelijk werd de slag om Brazilie gewonnen en waren de Bologna genoodzaakt om weer te vertrekken. Via Martinique kwamen ze in Guadeloupe terecht. Eenmaal daar gingen ze verder met waar ze goed in waren, het verbouwen van suikerriet.

De suikerrietplantage kende veel ups en downs en had geregeld andere eigenaren. Om uiteindelijk de schulden op te vangen en eindelijk weer geld te verdienen, werd er besloten om drank te distilleren. Tegenwoordig bestaat de distilleerderij nog steeds en is het de oudste distilleerderij van Guadeloupe. 

Bologne rum bestel je natuurlijk bij Major Rum