Bluecoat Gin

0 items

Bluecoat gin, een en al Amerikaanse historie en patriottisme.

Even een korte geschiedenisles. Van 1775 t/m 1783 vond de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog plaats tussen de Britten en de dertien koloniën van Noord-Amerika die later de Verenigde Staten zouden vormen. De naam Bluecoat is een referentie naar de soldaten die ervoor zorgden dat Amerika onafhankelijk kon worden. Het uniform van de Amerikaanse soldaten waren blauw en ze werden ook in volksmond Bluecoats genoemd.

Bluecoat gin wordt geproduceerd in Philadelphia, een stad met een bijzondere historie. Philadelphia was de eerste stad van Amerika met een bank, publieke bibliotheek, beurs, haven en waar de eerste distilleerderij in de staat Pennsylvania die geopend werd na de drooglegging. En Philadelphia is de stad waar in 1776 de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring werd getekend.

Bluecoat gin wordt tijdens het productieproces 5 keer gedistilleerd, wat in totaal 10 uur duurt. Met als resultaat een intense gin gevolgd door een zachte afdronk met citrussmaak. De gin wordt gebotteld in een prachtige blauw fles, ook weer een referentie naar vroeger, met gouden belettering. Dit geeft een Bluecoat gin fles een premium uitstraling mee.

Our new favorite gin volgens het toonaangevende GQ Magazine. Dat zegt toch al genoeg?

Bluecoat gin bestel je natuurlijk bij Major Gin