We zitten midden in de zomer, nouja zomer, het is de afgelopen weken vooral erg nat en bewolkt geweest in ons koude kikkerlandje. Hoog tijd om het vliegtuig te pakken en je baas gedag te zeggen. Lekker genieten van een rum cocktail op het strand. 

Maar een Mojito bij een strandtent kost vaak een godsvermogen en een fles rum in je koffer verstoppen is ook niet zo’n goed idee. Veel slimmer is om een fles Bacardi te halen in de plaatselijke supermarkt. Maar in welk land vind je de goedkoopste rum? Newsmonkey zocht het uit en wij hebben er een top 5 van gemaakt!

5. Italië

Op de vijfde plaats staat Bella Italia. Hoewel je in de supermarkt duurder uit bent dan in Nederland, betaal je in de Italiaanse Carrefour voor een fles Bacardi €13,25. Tel hierbij de heerlijke pizza’s en het ambachtelijke ijs op en je kunt niets anders zeggen dan dat Italië een schitterend vakantieland is.

4. Duitsland

Op vier staan onze oosterburen: Duitsland. In de plaatselijke supermarkt Real moet je €12,99 afrekenen voor de witte rum van Bacardi. Het weer en het eten is misschien iets minder dan in Italië, maar ze hebben er naast rum ook vele lekkere biersoorten.

3. Slowakije

Het minst populaire vakantieland van de Nederlanders uit dit rijtje: Slowakije. Toch loont het zeker om een last-minute naar dit centraal-Europese land te boeken. Voor een fles Bacardi leg je hier net iets meer dan een tientje neer; voor €10,99 kun jij een paar dagen vooruit in dit land. Je moet wel goed zoeken, want lang niet iedere supermarkt heeft Bacardi in het assortiment. 

2. Spanje

In tegenstelling tot Slowakije, reizen duizenden Nederlanders elk jaar af naar Viva España. Als je daar toch bent, duik dan de supermarkt eens in. Je vindt er een fles Bacardi voor €10,99. Dezelfde prijs als in Slowakije, alleen hoef je hier niet zolang te zoeken. Bij iedere Carrefour (en die zijn er veel in Spanje) kun je hiervoor terecht.

1. Luxemburg

Voor de nummer 1 hoef je geen uren in het vliegtuig te zitten, maar kun je gemakkelijk met de auto bereiken. Kun je gelijk goedkoop tanken. We hebben het namelijk over Luxemburg. Hier betaal je slechts €10,58 voor een fles Bacardi rum. Heb je dus nog niks geboekt? Ga naar Luxemburg!