4 vaten rum gaan er op een lang schip, genaamd de Picton Castle, meegenomen worden en zullen in het laadruim doorbrengen. Dit schip staat er al bekend om voor haar avontuurlijke trainingstochten en was in de Tweede Wereldoorlog actief als mijnenveger.

Het plan is om het schip na 15 maanden weer terug te laten keren naar Nova Scotia in mei 2019. Deze trip zal de naam krijgen ‘Round the world Rum’. De kapitein garandeert dat de vaten rum veilig achter slot en grendel zouden worden gezet want je weet het nooit als je mannen op zee zet met 4 vaten overheerlijke rum binnen bereik.

Ondanks het feit dat het een leuk experiment is om uit te voeren zit er ook een heuse theorie achter het feit dat de kwaliteit van de rum zou moeten verbeteren op deze tocht. Het is algemeen bekend dat rum over tijd van hogere kwaliteit wordt en je hierdoor vaak ook meer voor betaald. Daarbij zou het continueel bewegen ook nog moeten zorgen voor een hele andere structuur zodra de vaten weer aankomen op het land, waar iedereen ook erg benieuwd naar is.

Deze toch wordt hierom gezien als een ideale mogelijkheid om de rum te promoten maar ook als een kans om trainingen te promoten. Pictor Castle bied mensen namelijk aan te leren zeilen op grote zeilschepen. Er werd nu al navraag gedaan waar de ‘Round the World Rum’ beschikbaar wordt bij terugkeer alleen hier willen ze zich op dit moment nog niet over uitlaten.