6. Blackberry Mojito

rum cocktail blackberry mojito

De mojito kende je waarschijnlijk al, maar kende je de blackberry mojito al? Dit drankje heeft niks met het gelijknamige telefoonmerk te maken, maar slaat op de heerlijke smaak van de zwarte bes die erin zit. Het maken ervan is heel eenvoudig. Je stopt 12 zwarte bessen in een langwerpig glas en pureert ze. Vervolgens vermaal je (voorzichtig) de muntblaadjes en voeg je de limoen- en citroensap toe. Hierna voeg je een half glas mineraalwater toe en een kwart glas witte rum. Tot slot blend je ijsklontjes tot gemalen ijs en voeg je ze toe tot het glas vol zit. Je hebt nu je eigen Blackberry Mojito gemaakt!

Ingrediënten
12 zwarte bessen
12 muntblaadjes
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel citroensap
1/2 glas water
1/4 glas witte rum
2 ijsklontjes (let op, niet alle blenders zijn geschikt voor ijsklontjes)


5. Perfect Pina Colada

rum cocktail pina colada

Het is het nationale drankje van Puerto Rico: de Pina Colada. Een slokje hiervan en het voelt alsof je op een luchtbed drijft in de zee, volledig ontspannen. Hoe je deze perfecte variant maakt? heel eenvoudig, als je maar de juiste ingrediënten hebt. Doe witte rum, ananassap, kokosmelk en ijsklontjes in een blender en blend het tot een gladde massa. Giet vervolgens het mengsel in een glas en voeg een schijfje ananas toe om het helemaal af te maken.

Ingrediënten
1/3 glas witte rum
1/3 glas kokosmelk
1/3 glas ananassap
2 ijsklontjes (let op, niet alle blenders zijn geschikt voor ijsklontjes)
1 schijfje ananas

4. Rosemary-Tangerine Cooler

bacardi rum rosemary tangerine cooler

Deze rum cocktail is een stukje lastiger, maar daardoor misschien wel des te lekkerder! Pak een bord en strooi hier suiker over uit. Snij vervolgens een halve mandarijn in 2 stukken en dip beide in de suiker. Verstrooi hierna een takje rozemarijn in een pannetje, samen met de mandarijnen, en laat het koken tot de suiker karameliseert. Even laten afkoelen en vervolgens kan het mengsel in een glas geschonken worden. De witte rum en de ijsklontjes even in de blender doen totdat het een glad mengsel is, hierna toevoegen aan het glas samen met een tweede takje rozemarijn. Even roeren en klaar om te smullen!

Ingrediënten
2 eetlepels suiker
1/2 Mandarijn
2 takjes rozemarijn
2 ijsklontjes (let op, niet alle blenders zijn geschikt voor ijsklontjes)
1/3 glas witte rum 

3. Ladies' Night Rum Punch

havana club rum cocktail

Speciaal voor de dames, de Ladies' Night Rum Punch is heerlijk zoet en ideaal voor de zomeravond. Blend 3 ijsklontjes en doe het gemalen ijs in een glas. Voeg hierna de bruine rum, sinaasappelsap, ananassap en limonadesiroop toe. Even roeren en genieten maar!

Ingrediënten
1/3 glas bruine rum
1/3 glas sinaasappelsap
1/5 glas ananassap
1/5 glas limonadesiroop
3 ijsklontjes (let op, niet alle blenders zijn geschikt voor ijsklontjes)

2. Long Island Iced Tea

bruine rum cocktail long island

Deze is dan weer speciaal voor de heren. De Long Island Iced Tea bevat gemiddeld 22% meer alcohol dan de gemiddelde cocktail. Zeker geen aanrader dus als je nog moet rijden, wel een aanrader als je zit te pootje baaien aan de rand van een zwembad. Je maakt hem als volgt door stap voor stap de volgende ingrediënten toe te voegen: een deel wodka, een deel witte rum, een deel gin, een deel tequila, een deel triple sec en tot slot twee delen citroensap. Nog even met een lepel er doorheen, goed roeren en klaar.

Ingrediënten
1/7 glas wodka
1/7 glas witte rum
1/7 glas gin
1/7 glas tequila
1/7 glas triple sec likeur
2/7 glas citroensap 

1. Dirty Coke Float

bacardi rum dirty coke float

Nee nee, wees maar niet bang, er zit geen grammetje cocaïne in dit drankje. Of moet ik zeggen dessert? De Dirty Coke Float bevat naast rum namelijk ook schepijs, waardoor het ook een heerlijk toetje is. Voor het maken hiervan hoef je ook geen ervaren barman te zijn. Knijp een halve limoen uit in een glas. Doe er vervolgens witte rum en cola bij. Hierna mag je in de diepvries opzoek gaan naar vanille of kokos schepijs. Voeg van een van beide 2 bolletjes toe. Nu nog even roeren en drinken maar. Proost!

Ingrediënten
2 schijfjes limoen (een dik en een dun)
1/3 glas witte rum
1/3 glas cola
2 bolletjes vanille/kokos schepijs

Tips

Smaken verschillen; de een houdt helemaal niet van zoet en voor de ander kan het niet zoet genoeg zijn. Maak dus de bovenstaande rum cocktail recepten eigen. Voeg van het een iets meer toe en van het ander ietsje minder. Heb je nu sommige ingrediënten niet in huis? Wees dan creatief en kijk in je koelkast wat je wel hebt. Voor de zwarte bessen is bijvoorbeeld Dubbelfrisss Appel & Zwarte Bes een prima alternatief. De muntblaadjes kun je prima vervangen door 2 pepermuntjes toe te voegen. Heb je geen ananassap? Gebruik Taksi Tropisch Fruit.