Belizaanse rum

2 items

Belizaanse rum

Belize is een klein land dat gelegen is in Centraal Amerika. Vroeger heette Belize “Brits Honduras” en dit verklaart waarom het tot op de dag van vandaag een koninkrijk is met de Engelse koningin Elisabeth II als staatshoofd. Belize maakt namelijk deel uit van het Britse Gemenebest, maar is wel een geheel zelfstandig en onafhankelijk land. Engeland heeft dan ook een behoorlijke stempel gedrukt op de geschiedenis van dit land. Waar in veel omringende landen Spaans de voertaal is, wordt er in Belize Engels gesproken. De hoofdstad is Belmopan en heeft maar weinig inwoners (ongeveer 7000). De grootste en meest bekende stad van het land is Belize City en telt ruim 55ooo inwoners

Waar een klein land groot in is

Zoals in zoveel landen in Centraal Amerika en het Caraïbisch gebied draait ook in Belize de economie op de landbouwsector. De toeristensector wordt echter een steeds grotere en belangrijkere bron van inkomsten. Dit komt omdat er in Belize overblijfselen te vinden zijn van de Maya-cultuur en er voor de kust van Belize een erg mooi barrièrerif ligt. Terug naar de landbouw… De teelt van bananen en citrusvruchten is natuurlijk mooi, maar onze aandacht gaat natuurlijk uit naar de verbouw van suikerriet. Dit is immers de basisgrondstof voor rum. Belizaanse rum is dan ook gemeengoed onder de eigen bevolking, maar gelukkig heeft Belizaanse rum ook de rest van de wereld weten te veroveren.

Relatief onbekend

Niet alleen het land zelf is relatief onbekend, ook de Belizaanse rum is een vrij onbekende speler op de wereld-rum-markt. Het valt ook niet altijd mee om als klein land op te moeten boksen tegen de gevestigde orde uit het Caraïbisch gebied. Belizaanse rum bewijst echter dat het zich prima kan meten met de “grote rumlanden”. Rum uit Belize wordt met de grootst mogelijke toewijding en passie gedistilleerd. Het is een veelzijdige rum die op verschillende manier zich laat smaken. Of het nu puur, met ijs, in een cocktail of mixdrankje is…. Belizaanse rum laat je kennis maken met een geheel eigen smaak en karakter. Wij zijn dan ook blij dat we Belizaanse rum in ons assortiment hebben en jou, als liefhebber van goede rum, hier mee kunnen verrassen. Probeer Belizaanse rum dan ook nu!

Belizaanse rum bestel je goedkoop en veilig bij Majorrum.com.