Beenleigh rum

0 items

Australiërs zijn goed in veel dingen. Zo zijn ze goed in surfen, rugby en kunnen ze prima koken. Maar wat de Australiërs ook goed kunnen, is lekkere rum produceren.

Maar het waren juist twee Engelsen, John Davy en Francis Gooding, die aan het begin van de Beenleigh rum stonden. In hun zoektocht naar suikerriet kwamen ze een stuk land tegen van 300 hectare tegen bij de Albert River en besloten hier hun eigen boerderij te bouwen en vernoemden het naar hun oude boerderij in Engeland, Beenleigh farm.

Alle ingrediënten voor het maken van Beenleigh rum wordt lokaal geproduceerd en gebruikt. Zo maakt de Distillery gebruik van molasses afkomstig van Rocky Point Suger Mill in Queensland, de laatste familiebedrijf in Australië met een eigen sugar mill. Ook maakt het gebruik van regenwater. De fermentatie van de molasses en regenwater duurt 12 dagen

Vervolgens wordt het gedistilleerd in een hele oude koperen still, die gebruikt werd door James ‘The Bosun’ Stewart op de SS Walrus in 1869. Nu denk je natuurlijk aan een groot schip maar niets in minder waar. De SS Walrus was namelijk een drijvende moonshine still, die van de ene naar de andere suikerplantage vaarde. Zelf sterke drank produceren was illegaal dus dit was toch wel een behoorlijk creatieve manier om uit de handen van de politie te blijven!

Distillatie duurt ongeveer 12 uur en wordt ieder uur nauwlettend in de gaten gehouden door de artisan distillers van Beenleigh Artisan Distillery. Na distillatie wordt alles met de hand overgeheveld in kleine vaten, waar eerst bourbon en brandy is zat, waar het na 5 jaar rijpen een unieke smaak behaald. 

Dat ze dus lekkere rum kunnen maken, is niet alleen de mening van ons. Meerdere rums van Beenleigh zijn in de afgelopen jaren in de prijzen gevallen. Beenleigh rum, made by Australians for Australians. En natuurlijk voor jou ook!

Beenleigh rum bestel je natuurlijk bij Major Rum