(+31) 495 - 631 398 NEEM CONTACT MET ONS OP

0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Morgen in huis

Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd

Gratis verzonden

Vanaf € 99,95

Groot assortiment

Ruim 800 soorten

Product was successfully added to your shopping cart.

Barbadiaanse rum

Van hoog naar laag sorteren

   

Artikelen 1 tot 12 van 38 in totaal

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Van hoog naar laag sorteren

   

Artikelen 1 tot 12 van 38 in totaal

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Rum uit Barbados….genieten.

Barbados is een eiland in het Caraïbisch gebied. Met een gemiddelde jaartemperatuur van 26 graden een geliefde bestemming voor toeristen. Nadeel is de grote hoeveelheid regen die er valt, voornamelijk in het binnenland. Het regenseizoen loopt van juni tot en met november, dus dit is wellicht niet de ideale periode om Barbados eens met een bezoek te vereren.

Oudste distilleerderij ter wereld

Op Barbados bevindt zich één van de oudste distilleerderijen ter wereld. Deze distilleerderij, de Mount Gay Rum Distillery, produceerde al in het jaar 1703 rum. Tot op de dag van vandaag kun je deze distilleerderij met een bezoek vereren. Het is niet verwonderlijk dat je juist op Barbados deze distilleerderij vindt. Op Barbados wordt suikerriet verbouwd en uit het stroperige bijproduct dat melasse wordt genoemd, wordt rum gedistilleerd.

Meer dan duizend barretjes!

Rum is helemaal verweven met de bevolking en cultuur van Barbados. Zo kun je in meer dan duizend barretjes de Mount Gay rum drinken. De lokale bevolking komt, naast het drinken van een glas rum, naar deze barretjes voor een babbeltje of voor een lichte discussie over politiek of sport. De inwoners houden er een relaxte levensstijl op na en maken zich niet te druk. Hoe anders is dat bij ons!

Rum met passie gedistilleerd

De inwoners van Barbados mogen dan een relaxed volkje zijn, ze zijn zich meer dan bewust van hun status op het gebied van rum. Sommige liefhebbers van rum zijn zelfs van mening dat de beste en lekkerste rum juist van dit Caraïbische eiland afkomstig is. De rum wordt gedistilleerd volgens een eeuwenoud recept waarin in de basis niets is veranderd. Koraalgezuiverd water is een uniek ingrediënt en heeft rum uit Barbados al meer dan eens internationale prijzen gebracht. Rijping in eiken houten vaten is een ander specifiek onderdeel van de rum uit Barbados en de rum verkrijgt hierdoor zijn mooi volle donkere kleur.

Waar een klein eiland groot in is.

Barbados, slechts een klein eilandje in de Caraïben. Maar een grote speler op wereldmarkt van rum. Misschien wel eens een tikkie onderschat, maar dat is zeer ten onrechte! Proef en oordeel zelf!