Aviation Gin

0 items

Aviation gin is ontstaan uit een interactie op een feestje tussen meester mixoloog Ryan Magarion en Christian Krogstad. Ryan kreeg een gin & tonic in handen, een zomerse variant. Direct merkte hij dat het een andere soort gin was, een gin waar de traditionele jeneverbessen minder aanwezig waren. En Ryan zag meteen kansen.

Het House Spirits Distillery in Portland werd opgericht door Christian met het idee om droge Amerikaanse gin te maken. Enige probleem was dat niemand meer wist hoe je een Amerikaanse droge gin kon maken, vanwege de drooglegging in de beginjaren 1900. Wanneer zij elkaar ontmoeten ontstaat er een bijzondere partnership tussen mixoloog en stoker. Na meer dan 30 recepten te hebben getest, kwamen ze uiteindelijk op samenstelling zoals het nu is.

De bekendheid van Aviation nam vanaf februari 2018 enorm toe. Hollywoodacteur Ryan Reynolds werd niet alleen aandeelhouder maar natuurlijk ook het gezicht van Aviaton. Dus nu kun je de link leggen wanneer je ooit Ryan Reynolds ziet bij Ellen, Jimmy Kimmel of een andere talkshow en je een een fles Aviation gin op tafel ziet staan.

Aviation gin bestel je natuurlijk bij Major Gin